У Рівному відбудеться перша мистецька резиденція Contemporary Art Rivne

У Рівному відбудеться перша мистецька резиденція Contemporary Art Rivne. Протягом трьох тижнів, з 7 по 28 серпня, художники, дослідники та активісти зможуть долучитися до створення робіт, які мають привернути увагу до проблем навколишнього середовища і води у регіоні.

Проєкт реалізує ГО «Платформа взаємодій «Простір» у партнерстві з Національним університетом водного господарства та природокористування за підтримки Українського культурного фонду.

«Тема резиденції 2021 – «Вода. Часті питання». Цьогорічний проєкт має на меті показати бачення стану води в Рівному та області з мистецької сторони. Протягом двох тижнів учасники будуть створювати індивідуальні або групові проєкти. Ділитимуться своїми думками, баченням та дискутуватимуть з експертами у цій галузі. Частина заходів програми пройде в онлайні режимі. Втім, реалізація фінальних проєктів, а саме польові дослідження учасників та індивідуальні розвідки зможуть відбуватися вживу із дотриманням карантинних вимог», — розповідає запрошений куратор резиденції Contemporary Art Rivne Дмитро Чепурний.

Під час резиденції учасники та учасниці отримають менторську підтримку в реалізації проєктів, які будуть презентовані у Рівному наприкінці серпня.

«Очікується, що за результатами резиденції, 9 групових або індивідуальних проєктів зможуть отримати фінансування на їх реалізацію. Крім того, всі учасники отримують невеличкe відшкодування витрат за участь у резидентські програмі згідно договіру про створення і використання об'єктів права інтелектуальної власності та передавання виключних майнових прав», — зазначає виконавча директорка ГО «Платформа взаємодій «Простір» Олена Тинник.

До участі в проєкті запрошують митців, дослідників та активістів, що працюють або цікавляться екологією. Заявки приймаються 17 червня по 1 липня 2021 року. Для цього необхідно заповнити онлайн-анкету.

Планується, що результати роботи резидентів будуть представленні на День міста. З детальною інформацію ви можете ознайомитися на сайті «Простору».

587
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно