У Варшаві відкрили консультаційний центр для українців Дія.Бізнес

17 травня 2022 року Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство економічного розвитку та технологій Польщі, Польська агенція інвестицій та торгівлі, Польський Офіс Урядового уповноваженого з питань кібербезпеки за підтримки компанії Mastercard відкрили центр Дія.Бізнес у Варшаві.

Відеозапис відкриття центру Дія.Бізнес у Варшаві можна подивитися на Facebook-сторінках Дія.Бізнес або Мінцифри.

Від 18 травня кожен українець у Польщі зможе безоплатно отримати в центрі Дія.Бізнес фахові консультації щодо ведення бізнесу, перебування, проживання та працевлаштування на території Польщі.

Які саме послуги надаватимуть громадянам України в центрі Дія.Бізнес у Варшаві? 

  • Консультації щодо відкриття бізнесу в Польщі. Дорожня карта, що надаватиметься за запитом на відкриття МСБ, міститиме всю інформацію про законодавчі норми Польщі, а також інформацію щодо:
  1. найкращих практик ведення бізнесу в Польщі зокрема та Європі загалом;
  2. податкового навантаження;
  3. спрощеної реєстраційної системи;
  4. ресурсів підтримки бізнесу та інше.
  • Консультації щодо отримання статусу біженця або інших правових підстав перебування на території Польщі.
  • Консультування та надання інформації щодо житла та проживання в Польщі, екстрені контакти та ресурси підтримки з робочими місцями й працевлаштуванням у Польщі.

Під час відкриття центру Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України заявив: «З початку повномасштабної війни в Україні ми відчуваємо неймовірну підтримку польського народу на всіх фронтах — дипломатичному, військовому, гуманітарному, економічному та цифровому. Польща прихистила мільйони українців та стала першою країною ЄС, яка почала приймати цифрові документи в Дії при перетині кордону. А сьогодні ми символічно відкрили у Варшаві перший закордонний центр Дія.Бізнес. Він буде працювати не тільки у стандартному форматі консультацій для підприємців. Адже сюди зможуть звернутися всі українці, які сьогодні перебувають у Польщі та потребують роботи, житла або оформлення документів».

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції: «До війни ми, чесно кажучи, не планували відкривати центри Дія.Бізнес поза Україною. Але війна вимагає екстраординарних рішень. І ми вдячні Польщі за гостинність та готовність допомогти в ці непрості часи, а також дякуємо партнерам, за підтримки яких відкривається центр, — компанії Mastercard. З одного боку, це приємно, що український бренд Дія.Бізнес виходить на міжнародний рівень. З іншого боку, сумно, що приводом для цього стає жахлива трагедія під назвою "війна"».

«Я рада, що сьогодні ми відкриваємо довідковий центр для підприємців з України, філію Дія.Бізнес у Варшаві. Це стало можливим завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту України та Польського агентства інвестицій і торгівлі. Я хотів би подякувати PAIH за те, що приєднався до проєкту та надав простір, необхідний для виконання завдань центру. Вірю, що центр Дія.Бізнес сприятиме створенню та реалізації багатьох цікавих проєктів у Польщі», — сказала Ольга Семенюк, заступник Міністра економічного розвитку та технологій Польщі.

Януш Цешинські, Державний секретар, уповноважений польського уряду з питань кібербезпеки: «Завдяки використанню цифрових реєстрів, таких як система PESEL, ми мали готовий надійний інструмент для ідентифікації людей з України. Без цього ефективне надання цифрових послуг було б неможливим. Вже 1,1 млн номерів PESEL було призначено українським біженцям і ця цифра продовжує збільшуватися. Тепер у Центрі Дія.Бізнес Варшава українці можуть отримати всі подробиці щодо правового перебування в Польщі».

Кшиштоф Дринда, Президент правління Польської агенції інвестицій і торгівлі: «Роль та спеціалізація PAIH — підтримка польських підприємців у міжнародній діяльності. Наразі такої підтримки потребують також компанії, які переміщуються із зон бойових дій в Україні. Я радий, що ми можемо брати участь у проєкті Дія.Бізнес разом із Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством економічного розвитку та технологій Польщі. Завдяки цьому українські компанії можуть підтримувати безперервність бізнесу, а отже мінімізувати вплив війни на економіку».

Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові: «Підтримка малого й середнього бізнесу — рушійної сили економіки — для Mastercard завжди була і є одним із головних пріоритетів. Ми запускаємо спеціалізовані фінансові рішення та ініціативи, які допомагають підприємцям у розвитку власної справи, насамперед завдяки сучасним платіжним технологіям. З початком війни, щоби надати підприємцям додаткову підтримку, ми тимчасово скасували в Україні міжбанківську комісію за безготівкові розрахунки. Сьогодні разом із нашим багаторічним партнером — Міністерством цифрової трансформації України — ми робимо ще один важливий крок назустріч малому й середньому бізнесу, відкриваючи консультаційний центр для українських підприємців у Варшаві. Наша спільна мета — надати українським підприємцям можливості для розвитку, де б вони не перебували сьогодні, щоби вони продовжували свою роботу та могли зростати як в Україні, так і за кордоном на міжнародних ринках».

Центр Дія.Бізнес у Варшаві розташований за адресою: Bagatela, 12Відвідування та отримання консультацій у центрі Дія.Бізнес у Варшаві відбувається за попередньою реєстрацією

Консультаційний центр Дія.Бізнес у Варшаві працюватиме на час війни й далі відповідно до потреби підтримки з боку підприємців і громадян України.

Дія.Бізнес — це національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації України. У межах проєкту функціонують дві складові: онлайн-портал та мережа офлайн-центрів підтримки підприємців.

Прес-офіс Міністерства

1674
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно