Ukrainian Railroad Ladies: у видавництві Основи вийшла книга з портретами жінок, які працюють на залізничних переїздах в Україні


Ukrainian Railroad Ladies — це серія портретів жінок, які працюють на залізничних переїздах в Україні. Книга стала призером Sony World Photography Award.

Цей проєкт має на меті з’ясувати, чому відповідні професії досі залишаються актуальними, з огляду на майже повну автоматизацію залізничних переїздів в межах країни. Автор намагається дослідити окремі антропологічні та соціальні аспекти цього феномену, а також виокремити загальні особливості функціонування українських залізничних сполучень.

Фотографія: Основи
Фотографія: Основи
Фотографія: Основи
Фотографія: Основи

«Моєю першочерговою ідеєю було фотографувати жінок на переїздах без їхньої попередньої підготовки, адже саме такі фото найцікавіші та можуть розповісти багато історій. Однак, інколи чергових на переїздах попереджували про наш приїзд, а якщо й ні, то часом жінки просили почекати, щоб підготуватися. Одного разу пані не мала уніформи, але дуже хотіла сфотографуватися саме в ній, і ми чекали, поки чоловік на велосипеді її привезе», — розповів Саша Маслов у матеріалі для НВ Style.

Джерело: Facebook-сторінка «Основи»НВ Style

597
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно