«Україна без сміття» презентувала безкоштовну онлайн-екогру, що вчить сортувати сміття

«Україна без сміття» разом із компанією Pernod Ricard Ukraine розробили безкоштовну онлайн-екогру «Trash Hunter». Над концепцією, віжуалом, механікою та UX/UI дизайном працювала креативна агенція VERTIGO.

Гру можна розглядати як інтерактивний онлайн-посібник із сортування, де стисло подано основну інформацію про повсякденні предмети, які стаючи відходами, все ще корисні для використання.

Хочемо, щоб наша гра стала першою онлайн грою в Україні, в яку можна погратися на уроках. Адже це сучасний, інтерактивний і якісний діджитал-продукт для формальної і неформальної освіти.

Євгенія Аратовська, голова «Україна без сміття»

«Trash Hunter» пропонує користувачу перетворитися на космічного екорейнджера і врятувати галактику від сміттєвої загрози. 

За задумом, вигляд кожного сміттємонстрика і його ім’я асоціюється із певною групою відходів, яку приймають на станції сортування.

Уся інформація про сортування та відповідальне споживання подана у форматі сторітелінгу, щоб кожна ігрова сесія була як реалістичний сюжет.

«Цією онлайн-грою ми підтримали актуальні тенденції в освіті, що полягають у гейміфікації навчального процесу. Через гру легше залучати аудиторію до такої вкрай важливої теми для України — сортування відходів, і популяризувати цю культурну звичку», — Антон Єлісєєв, керівник програм сталого розвитку та відповідальності Pernod Ricard Ukraine.

«Це суперцікавий проєкт з погляду соціальної відповідальності, механіки та втілення. Завдяки простій ігровій формі легко засвоювати інформацію про сортування сміття. Саме так ненав’язливо і формуються нові екологічні звички», — Маріанна Мурашко, креативна директорка агенції VERTIGO.

Джерело: MMR

714
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно