«Україна в огні»: новий проєкт від Лабораторії сучасного мистецтва «Мала Галерея Мистецького арсеналу»

Україна в огні — це художня ініціатива, що спрямована на архівування та поширення українського мистецтва, присвяченого осмисленню війни в Україні з 2014 року та до сьогодні, у часи повномасштабного російського вторгнення у 2022 році. Проєкт функціонує як онлайн-платформа, де команда проєкту розміщує роботи художників та художниць і їхні біографії.

Розвиток проєкту буде відбуватися у трьох напрямках:

  • онлайн-платформа, що представляє підбірку художніх робіт, отриманих через open call та кураторське дослідження, а також профайли художників двома мовами, доступних для публічного використання;
  • створення онлайн-зіну, що надає професійний/дослідницький аналіз зібраного архіву творів мистецтва у зв’язку з поточними подіями; як двомовне видання, зін слугуватиме вступом до подальших досліджень на цю тему як для українських, так і для міжнародних експертів та експерток;
  • публічні заходи/акції у партнерстві з міжнародними спільнотами як інструмент протидії агресії та війні, що дозволять каталізувати підтримку через дії в публічних просторах європейських міст.
У виборі робіт та авторів(ок) ми керуємось оригінальністю, комплексністю та дискурсивністю висловлювань, втілених в різних медіа (відео, графіка, плакат, живопис). Нам цікаво показувати роботи як відомих, так і молодих художників(ць) без вікових обмежень.

кураторка проєкту Наташа Чичасова


985
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно