Україна Всюди: Український інститут створює можливості онлайн

Український інститут розпочинає нову онлайн програму для представлення візуальної культури України за кордоном — Ukraine Everywhere, та оголошує конкурс проєктних пропозицій у сфері візуального мистецтва. Проєкт-переможець має шанси отримати майже мільйон гривень. Заявки приймаються до 23 липня 2020 року.

Ukraine Everywhere – це проєкт, що підкреслює присутність України в історіях та культурах різних країн і спільнот, пояснює генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко«Ми прагнемо у доступний спосіб представити іноземцям визначні явища, постаті і здобутки України, які не завжди відомі за кордоном як українські. Через тривалу відсутність суб'єктності України великий обшир нашої культури залишається невідомим для світу. Цим проєктом ми хочемо «повернути» у свідомість іноземців той внесок, який Україна зробила у світову культуру та історію».

Проєктні пропозиції повинні містити кураторську концепцію, формат технічної реалізації проєкту та комунікаційну стратегію. Серед запропонованих форматів проєкту може бути онлайн-виставка, онлайн-реконструкція або інший варіант кураторського висловлювання у сфері візуального мистецтва. Проєкт має базуватися на наявному дослідженні або публікаціях і орієнтуватися на англомовну закордонну аудиторію.

«Карантин змусив креативні індустрії, митців і мисткинь, а також культурних менеджерів у всьому світі переосмислити для себе онлайн як медіум і новий простір спільного існування. На перший погляд — це великий виклик, що лишиться з нами надовго. Але також це унікальна можливість, якої ми ніколи раніше не мали. Людство глобалізується в соціальних мережах і вебсередовищі. Наше завдання — дати шанс українцям реалізувати себе в цьому процесі», — пояснив керівник напряму «Візуальні мистецтва» Олександр Виноградов.

Ukraine Everywhere буде першою масштабною онлайн-програмою Українського інституту. Проєкт має бути реалізований до 1 грудня 2020 року. Вартість онлайн-проєкту може становити до 900 000 гривень.

Більше про програму та умови конкурсу: ui.org.ua/ukraine_everywhere_call 

637
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно