Українська креативна агенція Nos отримала нагороду Red Dot Design Award 2021 за брендинг органічного продукту

Привіт. Ми вихідці з Kyiv Academy of Media Arts, у 2018 році вирішили створити в міру адекватну креативну агенцію Nos, а у 2021 — отримали Red Dot Design Award.

Brands & Communication Design 2021 — саме в цій категорії ми отримали нагороду за брендинг органічного продукту.

Ми поставили собі за ціль максимально диференціювати новий бренд від існуючих на ринку продуктів. Основним завданням було показати людям, що органіка — це не лише щось “зелене” та корисне, а ще смачне, красиве і взагалі Vo! Треба було розповісти про органіку по-іншому та не зловживати такими словами, як надійність, гармонія, новаторство та натуральність.

Всі елементи бренду народжувались та додавались до концепції поступово. Спочатку з’явилось яйце, з яйця народився космос, у космосі левітує курочка Ko-Ko-Vo.

Потім логічно утворилася планета Vo! (яка теж є значним елементом кожного пакування).

А потім уже підтягнулись інші продукти: ракети зеленої і коричневої гречки, спідери вівсянок, галактики пшеничного, жорнового, гречаного, житнього борошна, нейтронна зірка пшеничної крупи “Артек” і інші крупи.

Vo! — це космос 🚀 Так з’явився слоган: «Органічне смакує космічно».

На пакуванні яєць ми застосували перші літери шрифта Vo! Regular (тоді ще просто окремі літери). А коли зрозуміли, що продуктів буде дуже багато, розробили на їхній основі свій унікальний шрифт.

Наразі, основним елементом комунікації бренду Vo! є його пакування. Картонні коробки для яєць вже пройшли через дві ітерації дизайну. Ми розробили варіанти для десяти та для шести штук.

Паперові кілограмові пакети для борошна: пшеничного вищого ґатунку та жорнового, житнього, гречаного та зі спельти. Пакети з зіп-локом та боковим віконцем для гречки та вівсяних пластівців, а також для дев’яти інших видів круп. Також бренд комунікує у діджиталі: це презентаційний сайт, facebook та instagram.

Церемонія нагородження та відкриття виставки проєктів-переможців відбудеться 12 листопада в Берліні, а традиційний щорічник вийде друком в грудні 2021.

Red Dot Design Award — міжнародна премія в галузі дизайну, заснована 1955 року «Центром дизайну землі Північний Рейн–Вестфалія». Переможців визначають в промисловому, комунікаційному дизайні та серед дизайн-концептів, оцінюючи високу якість дизайну та творчі новації.

Про Vo!

Vo! — космічно-органічний бренд, створений на базі ПП “Агроекологія”, найбільшого в Україні підприємства, яке працює виключно за технологіями органічного землеробства.

vo-organic.com.ua

Про агенцію Nos

Nos Agency, в міру адекватна креативна агенція, була заснована вихідцями з Kyiv Academy of Media Arts у 2018 році.

nosagency.com.ua

508
Nos Agency
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно