Українська студія дизайну, архітектури та кераміки Махно запускає новий напрямок — криптоарт

Криптоарт — це напрямок в сучасному образотворчому мистецтві, що використовує технологію блокчейну у форматі невзаємозамінного токена. За допомогою технології можна продавати у вигляді токена картини, відео, музику та інші віртуальні товари. Право власності та оригінальність цифрових творів підтверджуються унікальним ідентифікатором NFT. Відбувається це на спеціальних платформах, вже навіть існує музей криптоарту.

У своїх віртуальних роботах студія продовжить досліджувати поняття дому, безпеки, вплив архітектури на різні сфери життя, ідентичність автора у фізичному та віртуальному світах тощо.

Наразі студія вже створила свій перший проєкт — Touch, який вже розміщений на одному з найпрестижніших криптомайданчиків — foundation.app/makhno.

Ідея проєкту полягає у проведенні паралелі між змістом технології NFT та фізичним світом. Проєкт складається з анімованих малюнків, в основі яких — справжній відбиток пальця автора — слід ідентичності у віртуальному всесвіті. Невзаємозамінний зразок тканини, невзаємозамінний код ДНК невзаємозамінної людини, відцифрований у невзаємозамінний токен.

«Моє захоплення артом почалося ще в юності, коли я малював свої перші графіті та створював дизайн для друзів батьків. Я завжди любив мистецтво у всіх його проявах, але світ змінюється, а отже змінююсь і я. Арт йде в диджитал і я йду разом з ним», — каже арт колекціонер та засновник студії Сергій Махно. Нещодавно компанія оголосила, що з квітня 2021 року приймає оплату своїх послуг та товарів у криптовалютах.

До релізу також готується твір криптоарту на основі проєктної пропозиції підземного дому План Б, який студія презентувала рік тому під час першого світового локдауна. План Б став реакцією студії на світову пандемію та переосмисленням значення домівки для людини. Бункер був опублікований у 220 світових медіа, в тому числі The Sun, Designboom, Dezeen, Business Insider, ArchDaily, ELLE Decoration Italy, Forbes Hungary, The Spaces, Stir та був згаданий в Нью-Йоркському журналі T Magazine від The New York Times.

Студія Махно — студія українського дизайну, архітектури та кераміки, яка з 2003 року створює проєкти в сучасному українському стилі на межі переосмислення побуту, традицій і сучасних технологій, та вже завоювала десятки міжнародних перемог — Red Dot Design Award, The International Property Awards, The Architecture MasterPrize, IDA Awards.

1334
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно