Українська виставка про Чорнобиль пройде одночасно в 11 країнах світу

Інтерактивна виставка на базі першого мобільного додатку Чорнобиля Chornobyl App пройде одночасно в 11 країнах світу в межах міжнародного форуму CHRNBL 35, за підтримки Українського культурного фонду.

Ліквідатори, науковці, експерти та представники державних і культурних інституцій України, США, Канади, Фінляндії, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Франції, Греції, Словенії та Чехії в жовтні зустрінуться на CHRNBL 35 — заході, присвяченому впливу Чорнобиля на людство та переосмисленню його в сучасності.

Форум об'єднає понад 50 міжнародних та національних експертів у нову інтернаціональну комунікаційну платформу, з метою вивчення на прикладі Чорнобиля питань екологічності, сталості, медіаграмотності, соціальних, культурних та економічних проблем, з якими може зіткнутися людство — з метою зменшення масштабів їх негативних наслідків.

Відповідаючи на виклики COVID19, форум CHRNBL 35 технологічно адаптований для проведення в умовах навіть суворого локдауну. Він триватиме 5 днів у форматі прямих ефірів та дискусій онлайн, тоді як інтерактивні виставки на базі мобільного додатку Chornobyl App впродовж місяця пройдуть наживо у 11 країнах, з дотриманням усіх карантинних обмежень.

Інноваційна технологія антиСOVID формату виставки CHRNBL 35 вперше була протестована до 35-х роковин Чорнобиля. Тоді виставка відбулася відразу у 50 містах по всій Україні, а зараз буде презентована по всьому світу.

35 роздрукованих постерів оживали у додатку Chornobyl App за допомогою технології доданої реальності та дозволяли відвідати Чорнобиль віртуально та навіть сфотографуватись з Колесом Огляду з будь-якої точки світу.

Виставка CHRNBL 35 презентує нові мистецькі експонати, тоді як додаток надасть можливість детального вивчення відомих об'єктів та локацій, експонатів Національного музею Чорнобиль, інтерактивних карт та розсекречених документів КДБ, правдивої інформації про історію, сучасних наукових та культурних проєктів Чорнобиля.

«Ми збираємо найкращі культурні інституції по всьому світу задля проведення масштабного форуму та виставки про Чорнобиль — як прикладу однієї з найбільших екологічних, економічних, та інформаційних катастроф, що траплялися з людством за останні 35 років.

Форум стане важливою міжнародною комунікаційною платформою, яка дозволить сприймати Чорнобиль не місцем болі й жалю, а прикладом національного героїзму та світового єднання перед обличчям непереборної сили» — каже Світлана Коршунова, кураторка форуму, засновниця українського проєкту ARTEFACT, який впродовж 4 років реалізує соціальні та культурні проєкти, щоб привернути увагу до Чорнобиля та його переосмислення.

Відео механіки роботи виставки

Перший офіційний додаток Чорнобиля Chornobyl App, розроблено за підтримки Українського культурного фонду, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України як глобальний інформаційний хаб, де сьогодні можна знайти правдиву інформацію стосовно Чорнобильської трагедії та сучасного життя Зони відчуження, української та англійськими мовами. 

Також партнерами проєкту є Державне агентство України з управління зоною відчуження, Національний музей «Чорнобиль», Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження (ДП «ЦОТІЗ»), Центр досліджень визвольного руху, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля».

507
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно