Українські архітектори розробили концепт Apple Store Kyiv

Українські архітектори Ілля Растворов і Антон Каламбет розробили концептуальний проект Apple Store Kyiv. Це варіант того, як міг би виглядати магазин Apple, якби компанія відкрила його в Києві. У квітні цього року Apple зареєструвала українську юрособу, тому Apple Store дійсно може з'явитися в столиці.

Як розповів Ілля Растворов AIN.UA, коли він дізнався про офіційний запуск Apple в Україні, разом з Антоном Каламбетом вони вирішили розробити власний проект його магазину, адже вони обидва — фанати продукції Apple.

Обдумуючи проект, архітектори орієнтувалися на роботи студії Foster + Partners (вона розробляла різні проекти магазинів Apple).

Більшість магазинів будуються за принципом храму, з центральної осьової лінією, яка дзеркально ділить будівлю. Зазвичай у них два поверхи. Характерно використання прозорого скла, текстур дерева та каменю.

Ілля Растворов

Як майданчик, де міг би розміститися магазин, вибрали ділянку між будинками 21 і 23 на Хрещатику — ключовий торговельній і туристичній вулиці міста. Більшість будівель вулиці виконані в стилі «сталінський ампір». Сформований архітектурний вигляд вимагав делікатного архітектурного втручання.

Несучими елементами будівлі стали чотири колони, які утворюють монументальний арочний звід. Це рішення, за словами авторів, продовжує архітектурні елементи сусідніх історичних будівель.

Прозорий фасад виконаний зі скла висотою в дев’ять метрів. Площа магазину освітлена стелею повного засвіту, яка рівномірно заповнює приміщення світлом у денний і нічний час. Матеріалом стін і колон послужив бетон, сформований дерев'яною опалубкою. Всередині приміщення висаджені живі дерева.

На другий поверх ведуть симетричні сходи, які розгортають простір на 180 градусів і відкривають широкий вигляд на вулицю. Сцена з простором служить в якості центру живого джерела творчості, освіти та розваг.

987
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно