Українські дизайнери створили концепт айдентики Чорнобиля

Український дизайнер Михайло Вербицький та 3D-дизайнер Ярослав Козлітін створили концепт дизайну Чорнобиля. 

Цей проєкт — дослідження в області брендингу та дизайну. Автори вирішили дослідити, як принципи реакції живих організмів на радіацію мають поводитися в дизайні звичайних об’єктів. Тобто надати людям простір, де у них була б можливість пофантазувати над тим, який вигляд могли б мати мутовані речі.

Мені було цікаво поєднати міфологію стосовно впливу радіації з матеріальним проявом на реальних об’єктах. Організми реагують на радіацію, ніби глітчуючи. Але роблять це не в типовий для діджитального глітчу деструктивний манері, а дублюючі певні свої частини, намагаючись пристосувати свою нову форму до зовнішнього середовища. Є певне уявлення, як це має відбуватись з органікою.

Михайло Вербицький, автор проєкту

Автори використовують типові для фільмів, ігор, коміксів уявлення про мутації, викликані радіацією.

В айдентиці використані матеріали фосфорного кольору, які імітують радіаційне світіння. Відтінок відрізняється залежно від того, з чого зроблений виріб: пластик, тканина чи папір. Він завжди темніший за білий, кремового відтінку.

Шрифти можуть бути будь-якими, що не має впливати на айдентику.

Спочатку були версії де ми їх [шрифти] також мутували, але вирішили. що це як хутро чи пір’я у тварин, а ми втручаємось в основу конструкції, а не в другорядні прояви.

Михайло Вербицький, автор проєкту


Джерело: telegraf.design.

838
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно