Український фільм «Стоп-Земля» у конкурсі Берлінале

Світова прем’єра повнометражного ігрового дебюту української режисерки Катерини Горностай «СТОП-ЗЕМЛЯ» відбудеться на 71-му фестивалі Berlinale, у конкурсній програмі Generation 14plus. 

«Стоп-Земля» — чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться в звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся — ніколи не знатимеш, чи є щось у відповідь.

Сценарій фільму написала режисерка Катерина Горностай. Зіграли у стрічці непрофесійні актори-підлітки, з якими Катерина працювала в акторській лабораторії восени 2019 року. У головних ролях — Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов. Оператор-постановник — Олександр Рощин, художник-поставник — Максим Німенко, композиторка — Мар’яна Клочко, режисери монтажу — Нікон Романченко та Катерина Горностай. 

«Стоп-Земля» є суто українським виробництвом компанії «ЕССЕ Продакшн Хаус» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Продюсерами фільму стали Віталій Шереметьєв, Віка Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна.

За час підготовки до фільму я познайомилась з парою сотень людей віком від 14 до 18 років. Якось не хочеться називати їх словом «підлітки». Бо власне різниця між дорослою людиною і підлітком невелика –– це бурхливість внутрішнього стану, надмірна чуттєвість до зовнішнього і наявність подій, що відбуваються з тобою вперше в житті.

Режисерка та сценаристка фільму Катерина Горностай

Фільм розроблявся з осені 2016-го року, а його зйомки відбулися в Києві та Київській області у 2020-му році. Кінотеатральний реліз фільму в Україні планується у другій половині 2021-го року.

Цього року Berlinale відбудеться онлайн разом із Європейським кіноринком з 1-го по 5-е березня. Впродовж цього часу буде працювати журі фестивалю конкурсних програм, а фільми також зможуть подивитись акредитовані гості ринку та міжнародна преса. Але вже у червні, з 9-го по 20-е, кінотеатри Берліну покажуть фестивальні фільми для широкої аудиторії. 

913
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно