Український фильм «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав американську кінопремію

Документальна стрічка Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» отримала американську премію Cinema Eye Honors 2021 у категорії Spotlight Award. 

Премія Cinema Eye Honors заснована у 2008 році у США для визнання та вшанування зразкової майстерності та інновацій у документальному кіно.

Повнометражний дебют Ірини Цілик розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу. Долаючи щоденні травми існування в прифронтовій зоні, 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Але, попри всі труднощі, ця родина є дуже дружною і життєрадісною. Мама й діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Світова прем'єра стрічки відбулася на кінофестивалі «Санденс», де картину було відзначено премією за найкращу режисуру в категорії світового документального кіно. Європейська прем'єра пройшла на 70-у Берлінському кінофестивалі в рамках програми Generation 14Plus, а українська — на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де «Земля блакитна, ніби апельсин» став найкращим фільмом національного та міжнародного конкурсу.


Джерела: НВ, Держкино.

667
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно