Український кейс Motherland Pride отримав срібло на Каннських левах 2021

Кейс Motherland Pride, створений Saatchi & Saatchi Ukraine у партнерстві з Dronarium Ukraine для KyivPride, отримав срібного лева у категорії Outdoor на одному з найбільших та найпрестижніших світових фестивалів реклами Каннських левах 2021. Усього до категорії було подано більше 2 000 робіт. Це перше срібна нагорода у межах фестивалю, яку отримала за свою ідею українська кампанія.

Щороку громадська організація KyivPride, що бореться за права ЛГБТ+-спільноти в Україні, організовує Марш Рівності, який має на меті привернути увагу суспільства до проблем спільноти та питань рівності. Та у 2020 році усі масові скупчення та будь-які офлайн-заходи були відмінені через пандемію.

Зважаючи на реалії українського суспільства й багаж стереотипів, який воно несе через століття, ми розуміємо, що Марш Рівності — це захід, що має більш широке значення. Він відстоює не лише права конкретної спільноти, а питання рівності і права людини загалом. Щороку до нас приєднувались тисячі людей. І ми разом йшли, щоб актуалізувати ці питання перед суспільством — гучно і яскраво.

Оксана Солонська, проєктна менеджерка ГО КиївПрайд

Щоб продовжити традиції KyivPride й у нових умовах гучно підняти питання прав ЛГБТ+ спільноти команда вирішила звернутись до символізму та технологій.

Ми вирішили переосмислити значення й роль матері та батьківщини у житті людини. Мати — почує, зрозуміє та підтримає. І мати, і батьківщина — люблять і приймають усіх своїх дітей. Так з’явилась ідея підняти у повітря величезний прапор із символікою ЛГБТ+. Ми бачили перформанси із прапорами на дронах від Dronarium Україна, тож звернулись до них. З допомогою вантажного дрона команда піднесла прапор до меча монументу «Батьківщина-мати». Прапор затримався у повітрі так, що склалося враження, ніби він майорить на самому мечі, що зафіксував інший дрон.

Костя Шнайдер, креативний директор Saatchi & Saatchi Ukraine та Publicis Groupe

Проєкт розійшовся у світових ЗМІ за один вечір. Коли перший контент потрапив у мережу, почалися коментарі та шери як однодумців, так і антагоністів. Обговорення неслось у соцмережах, онлайн-ЗМІ та на телеканалах, з’являлись новини і згадування — в Україні та за кордоном. Люди та медіа самостійно масштабували проєкт: жодного посіву та «0» медійних витрат. Завдяки простій крутій ідеї та цьому «одному учаснику» ми отримали максимальну видимість Прайду у світі без загрози для здоров’я учасників.

Сергій Білошицький, креативний директор Saatchi & Saatchi Ukraine

Завдяки перемозі у категорії Outdoor агенція Saatchi & Saatchi Ukraine (входить до складу комунікаційної групи Publicis Groupe Ukraine) стала першою українською креативною агенцією, що за свою ідею завоювала срібло на Каннському фестивалі. Цього року на Cannes Lions учасники подали майже 30 000 робіт, що ускладнило конкуренцію, адже у 2020 році фестиваль відмінили через пандемію. Кейс можна подивитись за посиланням. 

783
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно