Уряд схвалив Концепію розвитку штучного інтелекту

Технології штучного інтелекту сприятимуть трансформації економіки, ринку праці, державних інституцій та суспільства загалом.

«Одне з пріоритетних завдань Міністерства цифрової трансформації — забезпечити усі необхідні умови для розвитку технологічних компаній в Україні, залучити на наш ринок нових світових гігантів та їх інвестицій, в тому числі у сфері штучного інтелекту (ШІ). Цей напрямок достатньо новий для України, але не для світу, тому ми розробили Концепцію розвитку сфери штучного інтелекту в Україні, яка сприятиме інтеграції інноваційних технологій в економічно важливі сектори держави. Концепцію щойно підтримав Кабінет Міністрів України»розповідає команда Міністерства цифрової трансформації.

«Країна має неабиякий потенціал у сфері штучного інтелекту. Ми маємо найбільшу кількість компаній-розробників технологій штучного інтелекту у Східній Європі. Компанії у сфері АІ з українським корінням вже придбали міжнародні корпорації, такі як Snap, Google, Rakuten. Активно використовуються в різних сферах й чатботи. Тому зараз ми працюємо над створенням сприятливих умов, щоб ШІ став одним із ключових драйверів цифрової трансформації та загального зростання економіки України. Адже розвиваючи сферу штучного інтелекту, ми забезпечуємо конкурентоспроможність України на міжнародному ринку» — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Наступний крок для Мінцифри — спільно з іншими стейкхолдерами в тримісячний термін розробити і затвердити план заходів реалізації Концепції.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

402
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно