Урядовий віртуальний саміт (Government Virtual Summit) об'єднає найкращих експертів державного сектора в Центральній і Східній Європі

Перший цифровий захід в урядовому секторі, Government Virtual Summit від Microsoft, розкриє перспективи того, як цифрова гнучкість може забезпечити стійкі до зовнішніх потрясінь державні послуги, які швидко адаптуються.

Експерти Microsoft з державного сектора Панайотіс Іоанну (Panayiotis Ioannou) і Евангелос Хрісафідіс (Evangelos Chrysafidis) розкажуть про важливість філософії розвитку технологій в реагуванні на зміни, перспективи зростання і створення основ сучасного уряду. Вони пояснять, як взаємодіяти з громадянами та налагодити з ними контакт, модернізувати робочі місця в уряді та покращувати державні послуги.

Інтелектуальна хмара та інтелектуальні передові рішення уможливлюють технологічну трансформацію, яка відкриває нові, раніше неможливі, сценарії розвитку для урядових установ. Вони дозволяють забезпечити постійне енергопостачання критично важливих установ, таких як лікарні та школи, керувати цінними ресурсами, такими як енергія, харчові продукти та водопостачання, а також допомогти уряду в поліпшенні обслуговування своїх громадян.

— коментує Михайло Шмельов, національний технічний фахівець Microsoft по 24 країнах регіону Центральної та Східної Європи. Для аудиторії Саміту він розповість про найбільш бажані технології в урядовій галузі, серед яких — ШІ, квантові обчислення, Open Data і Big Data.

Коли весь світ різко перейшов в онлайн, кібербезпека стала однією з головних глобальних тем. Це стало пріоритетом для державних адміністрацій у всьому світі, оскільки вони вирішують, як захистити активи, системи та мережі, які мають життєво важливе значення для роботи та стабільності нації. Згідно зі звітом Microsoft про безпеку (Microsoft Security Intelligence Report), за останні 30 днів понад 86 мільйонів пристроїв в містах найбільших країн були виявлені із різними видами шкідливих програм. Тому експерт з безпеки Microsoft Йоад Двір (Yoad Dvir) розповість, як підвищити кібербезпеку та захистити інформаційні інфраструктури, які стали критично важливими для безпеки та економічного добробуту кожної країни. Д-р Рітіс Райніс (Rytis Rainys), директор Національного центру кібербезпеки Литви, Небойша Йокич (Nebojša Jokić), глава CERT Міністерства внутрішніх справ Сербії, і Роберт Косло (Robert Kosla), директор департаменту кібербезпеки Міністерства цифрових справ Польщі, поділяться досвідом та знаннями про різні підходи до кібербезпеки.

Головним акцентом заходу стане міжнародний обмін досвідом. Яніс Зієдіньш (Jānis Ziediņš), керівник проєктів Центру культури інформаційних систем Латвії, поділиться досвідом Міністерства Латвії у використанні національної платформи чат-ботів і пропозиціях співпраці іншим державним адміністраціям в області обміну знаннями та спільного розвитку. Маша Мелкова (Masha Melkova), керівник напрямку «сучасне робоче місце» в Microsoft по 24 країнах регіону Центральної та Східної Європи, представить цифрову трансформацію уряду Естонії, один з кращих у світі прикладів електронного уряду. Естонія почала свою цифрову трансформацію 20 років тому, починаючи зі зміни законодавства і створення перших електронних рішень. 

Ідея полягає в тому, щоб у всіх державних службах було якомога менше бюрократії.

— підкреслює Мелкова.

Водночас з поданням нових послуг уряду необхідно підвищувати кваліфікацію співробітників, щоб йти в ногу зі змінами. Уряди, які вкладають кошти в підвищення кваліфікації своїх співробітників, виявилися більш підготовленими до майбутнього та такими, що здатні до адаптації. Драгана Йович Тучак (Dragana Jović Tucakov), яка відповідає за маркетингові комунікації для компаній у 24 країнах Центральної та Східної Європи в Microsoft, поділиться корисними ресурсами, які органи державного управління можуть почати використовувати вже зараз.

Додаткова інформація.

Про Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) забезпечує умови для цифрової трансформації в епоху «інтелектуального хмари» і «інтелектуальних технологій». Місія компанії - дати можливість кожній людині і організації на планеті досягти більшого.

689
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно