В Харкові відкривається XI трієналє екологічного плаката «4-й блок»

22 квітня у Харкові відкриється XI Міжнародній трієнале екологічного плаката «4-й блок», присвяченій осягненню та аналізу глобальних реактивних змін, які стались з людством за останні 35 років. На виставці представлять 950 плакатів із 53 країн.

Мета трієнале — за допомогою мистецтва і дизайну просувати екологічні та прогресивні соціальні ідеї, відстоювати принципи сталого розвитку та безпечної екополітики.

Більша частина робіт будуть представлені на цифрових носіях: медіаінсталяції Photinus studio (Київ) та Aza-Nizi-Maza (Харків). Деякі плакати надруковані на банерній тканині — після події їх перероблять у шопери.

Основна програма «4-го Блоку» відбудеться у «ЄрміловЦентрі» та Харківській державній академії дизайну та мистецтв, а паралельна програма розміститься одразу у декількох місцях: галереї імені Генріха Семирадського, Чорнобильській історичній майстерні, у музеї-лабораторії «4-й Блок» ХДАДМ, Муніципальній галереї. Також планується ряд подій в онлайні. Крім того, роботи «4-го Блоку» виставлені у Лос-Анджелесі (США, в межах ініціативи PosterTerritory). Цифрові роботи можна буде побачити у віртуальному просторі.

Детальніше з програмою можна ознайомитися на сайті триєнале.

Трієнале екоплакату «4-й Блок» заснував у 1991 році Олег Векленко. Проєкт розпочався з історії життя Олега: у травні-червні 1986 року, найгарячіші місяці Чорнобильської катастрофи, він брав участь у її ліквідації, згодом почав працювати з темами екології та захисту навколишнього середовища у своїй професійній діяльності. Трієнале допомагає доносити ці ідеї до широкого українського та іноземного кола глядачів, до тисяч художників та дизайнерів по всьому світу.


Джерело: telegraf.design.

945
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно