В Киеве появилась первая smart-улица

Как сообщает сообщество Kyiv Smart City, 20 июня в столице открыли первую smart-улицу. Она находится в пределах улицы Салютной в Шевченковском районе.

На улице есть бесплатный Wi-Fi, баки для сортировки мусора, велосипедные дорожки, первая стационарная система мониторинга качества воздуха, камеры видеонаблюдения, умное освещение с дистанционным регулированием мощности, две станции подзарядки электрокаров, пандусы и рельефное покрытие, скамейки с USB-зарядками и кнопкой экстренного вызова.


Перша smart-вулиця в Києві — це втілення міжнародної практики створення Living Lab. Такі «живі» лабораторії дозволяють в умовах міста протестувати нові технології, покликані покращити життя його мешканців. Це і розумне освітлення, і контроль екологічної ситуації, і відеоспостереження, і багато іншого. У рамках проекту, реалізованого ініціативою Kyiv Smart City спільно з компанією KAN Development, ми матимемо можливість перевірити на практиці досягнення українських і закордонних стартапів, аби в майбутньому запровадити найкращі технології в інших районах столиці.

Ярослава Бойко, координатор инициативы Kyiv Smart City

Источник: bit.ua, kyivsmartcity.com.

1644
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно