В Києві пройде Перша Українська Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва на тему «30 років Свободи»

Перша Українська Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва відбудеться з 15 по 30 жовтня. Понад 50 сучасних робіт художників з 15 країн світу будуть представлені на 700м² сучасної медіа галереї ARTAREA в Києві. Програму бієнале доповнять живі виступи артистів та міжнародна конференція.

Інсталяції, відеоарт, кінетичні, VR та NFT-експонати — українська бієнале представить прогресивні приклади діджитал та медіа-арту від художників з Іспанії, Франції, Італії, Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, Португалії, Шотландії, Румунії, Ірану, Канади, Японії, Тайваню, Південної Кореї та України.

Всі міжнародні та українські експонати об'єднує головна тема Бієнале — «30 років Свободи».

«Головна тема бієнале — «30 років Свободи» — покликана осмислити стан незалежності українців та феномен свободи людини в еру постковіду через сучасні діджитальні форми мистецтва. Ми прагнемо презентувати погляд на ці питання зсередини (з України) та ззовні (в Україну) через залучення прогресивних іноземних митців, співкуратора з Європи, створення інтернаціональної програми та серії лекцій із міжнародними спікерами», ‒ каже Валерій Коршунов, український митець, автор медіа-скульптури «Київський Кит», діджитал скульптури «Чорнобильське Сяйво», медіа-барельєфу «Прометей», проєктів Звуки Чорнобиля, медіа-виставки ARTEFACT, проєкту «Український медіа-арт на Burning Man».

За словами організаторів, Українське Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва — унікальна можливість познайомитись із сучасним цифровим медіамистецтвом в Києві.

Програму доповнить міжнародна конференція з тематичними лекціями про сучасне діджитал мистецтво, дизайн та креативні індустрії, з освітніми заходами і презентаціями проєктів.

Завдяки підтримці Українського культурного фонду, посольства Іспанії в Україні та Іспанської Агенції з розвитку (AECID) вхід на всі заходи буде вільним.

Джерело: прес-реліз

1512
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно