В семи містах України з‘явились скульптури зі звуків

В Україні стартував проєкт «Звуки Міста». Звуки Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Маріуполя, а також об'єднане звучання для території автономної республіки Крим, були записані та трансформовані в арт-об’єкти за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації.

Скульптура Київ
Скульптура Львів
Скульптура Крим
Скульптура Одеса
Скульптура Харков

Ідея створити «Звуки Міста» з’явилася в трьох ініціаторок: продюсерки GOODMEDIA Альони Тимошенко, арткураторки, засновниці платформи сучасного молодого мистецтва Spilne Art Наталії Ткаченко та аудіовізуальної художниці, співзасновниці студії аудіовізуального дизайну NotJustForm Лєри Гінзбург.

В основу кожної скульптури лягли звуки, пов’язані зі спогадами та розмірковуваннями відомих містян: артистів, спортсменів, митців, науковців та підприємців. Інтерв'ю, пошук форм та процес їхнього створення можна побачити в серії документальних фільмів.

Альона Тимошенко

«Кожне місто має свої процеси. І саме з цих процесів створюється його звучання», — поділилася Лєра Гінзбург.

«Ми хочемо показати, яким різним може бути мистецтво. Що поєднання кількох різних дисциплін та сучасних технологій здатне народити нову мистецьку форму, а потім стати елементом міського ландшафту та частиною життя містян», — каже Наталія Ткаченко.

Скульптури, створені на основі звуків семи міст, з’являтимуться в різних містах по всій країні до 25 вересня.

Джерело: НВ Арт

812
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно