В Україні почав діяти закон про цифрові паспорти

З 23 серпня закон про цифрові паспорти в Дії набирає чинності. Україна — перша держава у світі з цифровими паспортами, які мають таку ж юридичну силу, що й паперові документи. У застосунку доступні ID-картка та біометричний закордонний паспорт, які можна використовувати на території України.

«Щоб прискорити цифровізацію країни, починаємо входити в режим paperless. Це та обіцянка, яку рік тому дав всім українцям Президент Володимир Зеленський. Упродовж цього часу команда Мінцифри дуже багато працювала над реалізацією його завдання. Цифрові документи в Дії — це перший великий крок і справжній прорив світового рівня. Це зручно, а головне — безпечно», — розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Дійсність паспорта в Дії можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Перевірити його дійсність докумен кожен може через свій смартфон. За словами Мінцифри, це принцип people to people, який команда впроваджує під час запуску всіх наших послуг.

«Над тим, щоб Дію приймали всюди, наша команда працювала весь цей час — ще до прийняття закону. Для цього ми створили спеціальний відділ впровадження. Це команда, яка робить так, щоб е-послуги надавались якісно, а Дію приймали всюди — від магазинів до Верховної Ради. Працюємо над тим, щоб полегшити процес переходу до режиму «без паперів» для кожного», — зазначив Михайло Федоров.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

623
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно