В Україні розпочалися зйомки документального проєкту «Чорнобиль»

В Україні розпочалися зйомки документального проєкту «Чорнобиль». Серіал став одним із переможців 14-го конкурсного відбору Держкіно та знімається кінокомпанією «ММД ПРО» у копродукції з німецьким продакшном Looks Film.

Фотографія: Державне агентство України з питань кіно

«Чорнобиль» — документальний серіал, в якому йдеться не лише про трагедію, що сталась на Чорнобильській атомній електростанції, а й про події, які цьому передували. Творці занурилися в історію й у кожному епізоді покажуть різні етапи: зведення перших реакторів атомної електростанції і їхній запуск, розбудову перспективного міста Прип’ять, катастрофу та її наслідки для нашого теперішнього й майбутнього. 

Фотографія: Державне агентство України з питань кіно

«Чорнобиль» виграв пітчинг Держкіно і логічно, що Агенція максимально вкладається у його створення. Адже саме такі проєкти – соціально важливі, ексклюзивні, з продуманим сценарієм і зняті за участі професіоналів, мають підіймати рівень кіновиробництва в Україні. І навіть більше – створювати імідж прогресивної та небайдужої України як на міжнародній арені, так і у нас вдома. Про Чорнобиль уже знято чимало, але я вірю, що проєкт, який прагне показати максимально повну картину, розповісти про події під новим неочікуваним кутом, і над яким злагоджено працюють і творці, і держава, приречений на успіх», — коментує Голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

У «Чорнобилі» зібрані свідчення безпосередніх учасників подій – людей, які жили утопічною ідеєю "міста майбутнього" і які бачили все на власні очі. Окрім того, у проєкті вперше будуть розкриті ексклюзивні архівні матеріали, інформація з яких замовчувалася роками.

Чорнобиль давно перестав бути просто техногенною катастрофою, він став культурним феноменом. Рефлексуючи на тему цієї трагедії, ми й не помітили, як сильно збагатили не тільки національну культуру, а й світову. Створили нове життя після катастрофи. Цей серіал – ще одна спроба заглибитися в тему Чорнобиля, а через неї – в людську природу. Нашу з вами природу.

Режисер проєкту Андрій Алферов

Проєкт створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно та німецького телеканалу ZDF. Зйомки документального українсько-німецького серіалу «Чорнобиль» триватимуть до кінця осені. Прем’єра проєкту в Україні запланована на весну 2022 року.

Джерело: Державне агентство України з питань кіно

587
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно