В Україні стартувала ініціатива Save Pets of Ukraine

Разом із людьми від катастрофічних наслідків російських обстрілів, авіаударів і ракетних нальотів в Україні потерпають сотні тисяч домашніх улюбленців. Тварини лишаються без доступу до харчування і ветеринарних послуг. Українці, які намагаються евакуюватися, не мають змоги придбати повідці, намордники, переноски чи клітки. Допомогти намагається українська ініціатива Save Pets of Ukraine. У коаліції з американськими організаціями для цього залучають фінансову та гуманітарну підтримку світу. Тим часом у регіони, де тривають бойові дії, відбуваються гуманітарні поставки корму. Не без труднощів.

Фотографія: Аліна Смутко

На початку березня в Україні стартувала ініціатива Save Pets of Ukraine. Спеціально створений штаб фіксує і допомагає вирішити різні проблеми власників тварин, зооволонтерів і притулків. Це харчування, амуніція (повідці, переноски, клітки), медикаменти, евакуація тощо.

Упродовж місяця команда отримала понад 2500 запитів. Більшість з них — щодо того, які з зоомагазинів працюють у яких містах і чи можна бодай якось придбати та доставити корм. Звертаються також зооволонтери і притулки, багато з яких опинилися у критичній ситуації і потребують гуманітарної допомоги — це понад 1000 запитів із загальної кількості звернень. Вдалося виконати близько 700 заявок.

У гарячі точки забезпечили поставки 173 тонни корму для котів та собак. Однак чимало напрямків лишаються критично небезпечними. Через обстріли, бойові дії або блокаду досі не має змоги забезпечити поставку до Маріуполя, Бердянська, Дніпрорудного, Херсона, Мелітополя, Краматорська, Харкова, Сум, Чернігова, Києва. Ініціатива щодня шукає рішення, як передавати корм разом з іншими гуманітарними вантажами.

Щоби забезпечити критичні потреби домашніх улюбленців в Україні, потрібна допомога з-за кордону. Цим займатиметься міжнародний фонд U-Hearts у співпраці з профільними американськими організаціями Greater Good Charities, Phillips Pet Food & Supplies, The American Pet Products Association (APPA), Pets Around the World та Matrix Partners. Для цього вони об’єдналися у коаліцію і вже запустили збір коштів.

«Ця нова колаборація довкола “Save Pets of Ukraine” допоможе терміново зібрати необхідні грошові пожертви для придбання ліків та продуктів харчування у сусідніх країнах для довгострокової допомоги чотирилапим в Україні», — каже Ліз Бейкер, генеральна директорка Greater Good Charities.

Тим часом в Україні є труднощі з імпортом продукції для чотирилапих.

Ростислав Вовк, СЕО Kormotech

«Зараз є ризик гострого дефіциту харчування і товарів для тварин. Залишки зі складів дистриб'юторів розпродають, а нових надходжень з-за кордону немає або ж їхня кількість настільки незначна, що не може покрити потреб хоча би частково. Це вже призводить до вимивання імпортного продукту з полиць зоокрамниць, ветклінік, інтернет-магазинів, супермаркетів. Країна вже потребує якнайшвидших гуманітарних надходжень харчування для чотирилапих з-за кордону», — говорить Ростислав Вовк, СЕО Kormotech.   

4227
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно