В Україні створили перший «Довідник української моди»

Історик і критик моди Зоя Звиняцьківська разом з редактором відділу моди Harper's Bazaar Ukraine Антоном Єременко закінчили працювати над книгою про українську модну індустрію «Довідник української моди» (Fashion Directory of Ukraine). Її опублікують двома мовами — українською та англійською. 

За словами авторів, це перша книга про людей, що створюють індустрію моди в Україні.

Фотографія: Fashion Directory of Ukraine
Фотографія: Fashion Directory of Ukraine
Фотографія: Fashion Directory of Ukraine

Автори книги записали сто годин інтерв'ю з 92 представниками різних напрямів української модної індустрії: дизайнерами, стилістами, фотографами, рітейлерами та іншими інсайдерами.

Основною метою видання автори вбачають надання цілісного уявлення про українську моду, як сформовану креативну індустрію.

«За останні роки українська мода перестала бути локальним явищем, окремі перемоги перетворилися на систему, тому ми вирішили створити книгу, що демонструватиме це», — розповідає Антон Єременко у матеріалі Buro 24/7.

«Головними умовами нашої роботи були незаангажованість та увага до фактів, — каже Зоя Звиняцьківська у матеріалі Buro 24/7. — Треба було привести несформовану множину уявлень про вітчизняну модну індустрію в систему, що відповідає критеріям глобальної моди. Українська модна індустрія — динамічне та масштабне явище, і нашою метою було показати його комплексно, дати цілісну картину».

Джерело: Buro 24/7DTF MAGAZINEFashion Directory of Ukraine


884
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно