В Україні створять Центр сучасного мистецтва Івана Марчука

Іван Марчук є одним з найвідоміших українських художників сучасності, який створив тисячі творів мистецтва та винайшов власну техніку — пльонтанізм. У 2007-му потрапив до рейтингу «100 геніїв сучасності» британської газети The Daily Telegraph.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука.

Кабінет Міністрів разом з представниками творчої спільноти має розробити у місячний строк концепцію музейно-культурного центру та план заходів з його створення у Києві.

На початку травня Президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою відвідали ретроспективну виставку Івана Марчука. Під час спілкування з художником Володимир Зеленський звернув увагу на те, що Іван Марчук шукає будівлю для створення музею. Тому Володимир Зеленський запропонував приміщення, що нині належить ДУС (Державне Управління Справами). 

Якщо вам сподобається, ми готові відремонтувати та зробити музей. Будівля велика, є подвір'я. Було б круто для України, щоб люди могли відвідувати ваш музей.

Володимир Зеленський

Уряд має забезпечити проведення промо-кампанії про центр, а також передбачити у 2021-2022 роках кошти на реконструкцію будівель для створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука. Крім того, мають розглянути питання про залучення до створення центру коштів благодійників.

Джерело: Ukraїner, Platfor.maОфіс Президента України

Фотографиня: Христина Кулаковська для Ukraїner

780
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно