В Україні вперше відбудеться благодійний день піжам

У вівторок, 19 листопада, українців запрошують долучитися до масштабної благодійної акції на підтримку дітей, які проходять тривале лікування, та їхніх родин. «Всеукраїнський день піжам» об’єднає зірок, лідерів думок та усіх охочих допомогти у створенні Сімейних Кімнат Рональда МакДональда в українських лікарнях.

Фундація Дім Рональда МакДональда допомагає батькам бути поруч зі своїми хворими дітьми під час проходження лікування. З 2017 року Фундація будує та утримує в Україні Сімейні Кімнати. Їх відкривають у державних лікарнях і облаштовують усім необхідним для задоволення побутових потреб родин. Батьки дітей, які перебувають на лікуванні, можуть відпочити у комфортних умовах, а діти – відволіктися від процедур, провести час разом із близькими та відчути їхню підтримку.

«Коли моя дитина потрапила до лікарні, одним з найстрашніших випробувань стала відстань. Я місця собі не знаходила від того, що не могла обійняти свою донечку, – каже гостя Сімейної Кімнати Рональда МакДональда Аліна Щерблюк. – Запитайте у будь-кого з батьків, і вони скажуть, що мамине і татове тепло – найважливіші ліки».

Приєднатися до благодійної акції може кожен: школярі та студенти, офісні працівники і журналісти, культурні організації та державні установи, представники бізнесу та соціальних ініціатив, водії таксі й гостинні ресторатори – жодних обмежень!

Для участі в акції потрібно:

  1.  19 листопада одягнути вашу улюблену піжаму
  2.  На роботі, навчанні або просто вдома зробити фото в піжамі та опублікувати його у соціальних мережах з хештегом #ДеньПіжам та передати виклик трьом друзям
  3.  Підтримати відкриття Сімейних Кімнат у лікарнях України:
  • Зробити внесок на будь-яку суму за посиланням https://rmhc.org.ua/donate/АБО
  • Надіслати sms на номер 88009 (одна sms вартістю 10 грн.)

Сьогодні в Україні працює 3 кімнати: у Києві, Львові та Вінниці. За останні 2 роки їх відвідало понад 7 000 родин. Проте потреба в підтримці дедалі зростає: лише у київському ОХМАТДИТі щороку проходить лікування понад 18 тисяч дітей.

«Наразі ми маємо 25 заявок на відкриття Сімейних Кімнат у лікарнях України, три кімнати відкрито за минулі 2 роки, ще дві ми відкриваємо у Сумах та Харкові найближчим часом, – розповідає Галина Соловей, директор Фундації в Україні. – Головна мета Дня Піжам –привернути увагу до цієї теми та зібрати кошти на відкриття нових Сімейних Кімнат. Кожна людина, а особливо маленька дитина, має знати, що може розраховувати на родинний затишок не тільки в домашніх стінах, але й поза ними».

Зібрані кошти буде направлено на відкриття Сімейних Кімнат у лікарнях України.

Новини і детальна інформація про Всеукраїнський день піжам на сторінці https://www.facebook.com/events/2568154733299680/

*Фундація Дім Рональда МакДональда – це благодійна неприбуткова організація, яка створює та підтримує програми, що поліпшують здоров'я і добробут мільйонів дітей та їхніх родин. Компанія має понад 275 офісів у більш ніж 64 країнах та регіонах і три основні програми: Дім Рональда МакДональда, Сімейні Кімнати Рональда МакДональда та Мобільна станція допомоги Рональда МакДональда. 

1143
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно