В Україні вперше відбудеться кінофестиваль для людей з порушенням зору або слуху

Вперше в Україні відбудеться кінофестиваль для людей з порушенням зору або слуху — «Дні доступного кіно». Він триватиме онлайн з 26 по 31 жовтня, участь безкоштовна.

«Ми — «Доступне Кіно», команда експертів та експерток, активістів та активісток, а також любителів і любительок кіно з усіх куточків України. У нашій державі не існує законів про адаптацію фільмів для глядачів з інвалідністю, тому люди з порушеннями зору та слуху майже не мають доступу до кінокультури.

Наша позиція — кіно для всіх. Ми створюємо звукоописи для незрячих людей і розгорнуті субтитри для нечуючих людей, організовуємо інклюзивні кінопокази та робимо все можливе, щоб доступність кіно стала принципом, а не випадковістю» — йдеться на ресурсі «Доступне Кіно».

До програми фестивалю ввійдуть всесвітньо відомі й українські фільми, зокрема «Гуцулка Ксеня» Олени Дем’яненко та «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан.

Також покажуть українські фільми «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, «Земля» Олександра Довженка та «Пропала грамота» Бориса Івченка.

Звукоопис і розгорнуті субтитри до фільмів можна отримати через мобільні застосунки Earcatch та Subcatсh.

Джерело: The Village Україна

712
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно