В Україні запустили дитячий науково-освітній проєкт BOOKMINT`s

ГО «Форум видавців» та «Дитячі наукові студії» за підтримки програми House of Europe Європейського Союзу та Goethe-Institut Ukraine запустили платформу BOOKMINT`s, спрямовану на популяризацію читання та інноваційних технік вивчення науки.

BOOKMINT`s покликаний підтримувати у дітей інтерес до читання та прикладної науки. Частина назви BOOK позначає зв’язок із промоцією читання, а MINT — сучасний підхід до вивчення науки через експерименти й досліди. MINT — це німецькомовна абревіатура від математики, інформатики, природознавчих наук і техніки (англійською це звучить як STEM). MINT-освіта скерована на те, щоб навчати дітей критично мислити, спонукати їх робити власні відкриття, аналізувати свої дії, не боятися помилитися.

На BOOKMINT`s є добірки експериментів та тематичної літератури, що допомагатимуть осягнути дітям ту чи іншу тему. Відеодосліди допоможуть вивчати «науку на пальцях» — так дитина зможе відчути себе винахідником. А книжки за темами й віком цікаво й зрозуміло пояснять наукові явища, наприклад, через історії в коміксах чи сюжети казок.

Крім того, BOOKMINT`s надасть можливість організаторам літературних подій, видавцям та STEAM-центрам створювати та рекламувати унікальний культурний контент — читацькі MINT-проєкти.


Джерело: Читомо.

795
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно