В Україні запустили онлайн-бібліотеку Librarius із захистом від «піратів»

12 квітня в Україні запрацювала мобільна бібліотека Librarius — це перша в Україні система з захищеним форматом файлу електронної книжки та аудіокниги. Застосунок Librarius доступний на iOS та Android.

У каталозі бібліотеки — більше 3000 електронних книжок: художня, науково-популярна, дитяча література, книжки із саморозвитку та про стиль життя. Книжки можна купувати або брати в оренду. Вони стають доступними для клієнта як онлайн, так й офлайн. Також в бібліотеці багато безкоштовних книжок, переважно літературної класики.

На відміну від інших сайтів, у Librarius файл видавця не доступний для нелегальної передачі на торенти та телеграм-канали.

Це інструмент для переходу в нову цифрову епоху для індустрії книговидання, епоху сервісу і шерінгової економіки. Нова модель дистрибуції для українських видавців і запуск циркуляції крові організмом системи книгорозповсюдження.

Засновник Librarius Антон Мартинов

Розробники планують розвивати проєкт. Незабаром в Librarius запустять підписну модель (наразі вже доступна купівля та оренда книжок), з'являться аудіокниги. Також планують розвивати український контент, зробити розширений сервіс корпоративних бібліотек та продукт для інтеграції з бібліотеками, підключити великий асортимент англомовних книжок, а також книжок іншими мовами для виходу на міжнародний ринок.


Джерело: The Village Ukraine, Антон Мартинов.

821
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно