В Україні знімуть фільм «Гудбай, фешн!», який представить жіночий погляд на соціальні ідеали та вигорання

«Гудбай, фешн!» — майбутній фільм Світлани Ліщинської («Невидимий батальйон», «Бальний король») про вигорання, шляхи його подолання та пошук себе.

Режисерка і сценаристка Світлана Ліщинська понад 4 роки працювала у комісійному магазині. Цей досвід ліг в основу сценарію «Гудбай, фешн!», який зараз перебуває у розробці. Це історія про жінок і для жінок, а також для чоловіків, які хочуть зрозуміти жіночий світ.

Головна героїня майбутнього фільму — Поліна. Їй 36, вона перфекціоністка і прагне до влаштування свого життя за стандартами соціальних ідеалів, внаслідок чого в неї розвивається депресія.

Поліна влаштовується працювати в комісійний магазин: там спокійно, але доводиться продавати неідеальні речі неідеальним людям. Вона стоїть перед вибором: повернутися до престижної роботи, яка її руйнує, чи залишитись у недосконалому світі й бути щасливою.

Я працювала на телебаченні 25 років. У певний момент зрозуміла, що все, що я там роблю — мені не подобається. У мене була хороша зарплата, стабільна робота і… глибока депресія. Я пішла в нікуди. Але треба було якось жити далі, і так сталося, що я влаштувалась у комісійний магазин. Там одразу зрозуміла, що хочу про нього зняти фільм. Почала шукати форму. Знайомитися з людьми та колекціонувати портрети. Багато чого переосмислювати. Це допомогло впоратися з особистісною кризою, і, я сподіваюся, картина буде терапевтичною й для інших,

 — розповідає режисерка та сценаристка Світлана Ліщинська.

Тема вигорання стає дедалі актуальнішою. 2019 року ВООЗ оновила Міжнародну класифікацію хвороб, де вигоранню була приділена особлива увага. А опитування 2017 року показало, що 64% українців стикнулися з емоційним вигоранням. У «Гудбай, фешн!» тема вигорання буде показана через призму власного досвіду учасниць команди фільму.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

501
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно