В Україні з’явиться «мистецький Instagram» — соцмережа Cittart

Засновники стартапу Cittart залучили близько 100 тис. доларів інвестицій на розробку проєкту і планують запустити його вже в цьому місяці. Вони називають його «мистецький Instagram». Це маркетплейс, де люди зможуть подивитися та придбати об'єкти мистецтва, а митці — знайти шанувальників та покупців своїх творів. 

Вже у лютому українці зможуть завантажити додаток і отримати доступ до майданчику, на якому щодня з’являтимуться нові артоб’єкти. Наразі команда проєкту веде перемовини з художниками і скульпторами щодо розміщення їхніх творчих надбань, а також проводить останні тестування роботи додатку та сервісів. Додаток буде доступним для користувачів мобільних програмних систем iOS та Android.

Аби розмістити картину, скульптуру, предмет інтер'єру або інший об'єкт у Cittart до моменту офіційного старту, потрібно залишити заявку на сайті. Із запуском кожен, хто хоче відвідати діджитал-галерею, запропонувати або придбати  артоб’єкт, матиме змогу реєструватися самостійно. 

Автори проєкта — Дарина Момот, українська художниця, ідеологиня і CEO проєкту Cittart, та Георгій Варданян, співзасновник і COO проєкту, і за сумісництвом керівному партнеру компанії Fitelio (займається розробкою digital-продуктів і сервісів з автоматизації бізнес-процесів). 

Мистецька галузь та сучасний арт в Україні — досі дуже нішеві, закритий ринок, до якого часто просто побоюються долучатися ті, кому мистецтво просто подобається. В людей є побоювання, що мистецтво — це завжди про великі гроші та амбіції дозволити собі мати мистецтво вдома.

Дарина Момот, CEO проєкту Cittart


Джерело: Creativity.ua.

618
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно