В Україні з'явився журнал про креативні індустрії Craft Magazine

В Україні запустили нове онлайн-видання — Craft Magazine. Проєкт фокусується на інтерв’ю з представниками креативних індустрій: художниками, письменниками, режисерами, музикантами, кураторами та культурними менеджерами.

Засновниці видання — менеджерка IT-проєктів Катерина Казімірова та менеджерка культурних проєктів Дарина Анастасьєва — розповіли «Детектору медіа», що ставили собі за мету створити «майданчик для глибоких і відвертих розмов про творчість, майстерність, шлях до успіху та пошуки смислів, які, зрештою, формують культурний дискурс сучасної України».


Ми працюємо в жанрі текстового інтерв’ю, тому що по-справжньому розкрити і героя, і тему можна лише у відвертій розмові. Для Craft важливий діалог, тому тексти наразі представлені в двох форматах: портретне інтерв’ю та інтерв’ю-бесіда. Тексти передусім, проте окремі думки ми підкреслюємо аудіофрагментами, а деякі історії публікуємо у форматі відео. 

Катерина Казімірова

Наразі на сайті можна почитати інтерв’ю з письменницею Софією Андрухович, видавчинею Юлією Орловою, музикантом Олексієм Ботвіновим, письменником Тарасом Прохаськом та інші. А цього тижня опубликували розмову нідерландського перекладача, славіста, поета і прозаїка  Арі ван дер Ента з іншим письменником — очільником українського ПЕН-клубу Андрієм Курковим.

Наш проєкт називається Craft, оскільки контент ґрунтується на плетиві портретів, думок, смислів та творчості наймастерніших митців країни. Акцентом видання буде популяризація здобутків українських митців за кордоном. Хоча і для внутрішньої комунікації ми відкриємо багато нових постатей, а знані імена розкриватимемо з небаченого досі боку. Ілюструють наші інтерв’ю українські фотографи класу А, які працюють у стилі психологічного портрету. 

Дарина Анастасьєва


Джерело: «Детектор медіа».

1154
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно