vandog agency отримала Red Dot за проєкт PLUS 1, розроблений до Дня пам’яті захисників України

Креативна агенція vandog agency отримала нагороду Red Dot Design Award в категорії Brands and communication design за айдентику проєкту PLUS 1. В основі проєкту — експозиція, присвячена пам'яті українських військових, що загинули в російсько-українській війні на Донбасі та в Криму у 2014-2018 роках, та їхнім сім'ям. 

Плюс один означає ще один українець, ще один боєць, ще один батько, ще один чоловік, ще один співак, ще одна сестра, ще один друг, ще один брат, ще один доброволець, ще одна відповідь російській пропаганді.

Концепція проєкту побудована на тому факті, що плюс і мінус — нероздільні поняття. Там, де мінус — завжди є плюс і навпаки. PLUS 1 — не про смерть. Це про статистику. Цей проєкт про спільну пам’ять. Про єдність і прямування до розбудови сильної, демократичної та єдиної держави.

Аріна Луковина, партнер та арт-директорка vandog agency

Ідея полягає у тому щоб порівняти стару та реконструйовану нову сімейну фотокартку, максимально подібну до оригінальної, за відсутності на останній людини, що загинула на війні. На 28 реконструйованих фото фігурують предмети, які обрала кожна з сімей. Всі вони ілюструють найпам'ятніше нагадування про людину та розповідають історію про сенс життя цієї людини. 

vandog agency створили 28 графічних знаків для кожного зі знімків виставки. Кожен знак складається у цільну сітку, але у кожної сітки є одна пуста секція (мінус), проте символ, що зник можна відшукати на звороті, або ж поруч (плюс).

В нас не було сумнівів, який кейс подавати. Міжнародна нагорода та визнання для цього проєкту – плюс одна можливість для України бути почутою. Плюс один крок до перемоги демократичних цінностей. Можливо, плюс одне врятоване життя наших військових на Сході, а, можливо, і не одне.

Ірина Метньова, партнер та креативна директорка vandog agency

Старт проєкту запланований у Києві 29 серпня — в День пам’яті захисників України. Експозиція арт-проєкту PLUS 1 складається із трьох компонентів: сімейної фотографії, речі-реліквії (родинного артефакту, який відображає своєрідне продовження відсутньої на фото людини), есе, що описує життєвий та ціннісний шлях кожного героя.

1073
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно