Верховна Рада оновить брендинг до 30-річчя незалежності України

Український парламент планує уніфікувати візуалізацію, поєднати історичні смисли з сучасними трендами та зробити акцент на демократичності. Ребрендинг буде приурочений до 30-ї річниці незалежності, яка відзначатиметься 24 серпня 2021 року.

31 липня відбулося вже третє засідання робочої групи з розробки брендингової стратегії Верховної Ради України. На цій зустрічі депутати, представники Апарату Верховної Ради та креативних агенцій обговорили бачення бренду українського парламенту та напрацювання робочої групи.

Оновлений брендинг Верховної Ради має впорядкувати різнотипну візуалізацію та символіку парламенту. За словами заступниці голови парламенту Олени Кондратюк, вся символіка повинна мати максимальне співвідношення з державними символами.

Новий бренд Ради повинен мати ідеологічну концепцію з ключовими історичними сенсами і при цьому бути сучасним. А також мати демократичний посил. За приклад наводився досвід Великої Британії та Європейського парламенту, «в яких фокус зроблено на традиції та представницьку демократію».

Представляючи концепцію ребрендингу, засновник креативної агенції Євген Зінгерман сказав, що важливим етапом цієї роботи повинна стати розробка ідеологічної та візуальної частини брендингу — адже бренд виконує функцію донесення меседжів, які повинні бути не з минулого, а з майбутнього.

Депутат Володимир В'ятрович зазначив, що варто проговорити ідеологічну складову, оскільки будівля парламенту, що споруджена в 1939 році, не несе правильного посилу для демократичного бренду, а зберігає в собі образ радянського минулого.

За результатами зустрічі в серпні-вересні 2020 заплановано провести фокус-групи серед працівників Апарату, народних депутатів, цільових аудиторій і сформувати ідеологічну складову бренду парламенту за підтримки Проекту ЄС-ПРООН з Парламентської реформи.


Джерела: офіційний сайт Верховної Ради, Telegraf.design.

836
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно