Відбулось урочисте відкриття ювілейного кінофестивалю Kharkiv MeetDocs

26 серпня у Харківській філармонії відбулось урочисте відкриття 5-ого Міжнародного кінофестивалю Східної України Kharkiv MeetDocs. Ведучим події виступив Володимир Мазур, головний редактор ТРК Simon.

З відкриттям кінофестивалю гостей зі сцени привітала його засновниця та директорка Євгенія Крігсхайм.

Цього року ми святкуємо ювілей Незалежності разом з вами, тому переважна більшість показів – українські стрічки. Рік видався складним, а наші надії на повноцінне “докарантинне” життя не виправдалися. Враховуючи всі карантинні обмеження, ми спланували гібридний формат фестивалю, в якому зможе взяти участь кожен українець – подивитись фільми конкурсних програм та обрати переможців Міжнародного конкурсу та конкурсу короткометражного незалежного кіно “Бардак” онлайн, а також проголосувати в номінації “Приз глядацьких симпатій” Національного конкурсу, і особисто відвідати покази фільмів Позаконкурсної програми та освітні події.

Євгенія Крігсхайм

Фестиваль Kharkiv MeetDocs 2021 проходить за підтримки Auswärtiges Amt (Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини) та Державного агентства України з питань кіно, представники яких привітали фестиваль з ювілеєм та відзначили його важливу місію культурного розвитку східної України.

Завдяки ентузіазму і наполегливій роботі команди фестивалю та професіоналів кіноіндустрії по популяризації українського кіно, а також живому інтересу глядачів, кінофестиваль став відомий не тільки в масштабах країни, але і далеко за її межами. Дуже рада, що з року в рік увазі аудиторії пропонуються також фільми й німецького виробництва. Кінофестивалю Kharkiv MeetDocs щиро бажаю подальшого процвітання, а глядачам - розширення кінематографічних горизонтів.

Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Таня Байєр

Держкіно підтримує всі якісні ініціативи з популяризації та розвитку українського кіно, не лише всеукраїнські, але й регіональні. В тому числі кінофестивалі, які представляють публіці найактуальніше й найкраще із сучасного світу кіно, та є потужними майданчиками для спілкування професійної спільноти. Ми маємо створювати та ширити ці можливості всією Україною.

Перша заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук

Після урочистої частини гості мали змогу переглянути фільм режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля», який отримав нагороду «Кришталевий ведмідь» на Berlinale, був відзначений Гран-прі та «Золотим Дюком» за «Найкращий повнометражний фільм» в межах Одеського Міжнародного Кінофестивалю. Після показу команда фільму, у складі співпродюсерки Ольги Безхмельниціної та акторів фільму Маша Федорченко, Саша Іванов, Яна Ісаєнко, відповідали на питання глядачів.

Творча команда фільму «Стоп-Земля»

Подію також відвідали заступник Голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Стороженко, продюсерка та керівниця кінокомпаніі 435 FILMS Анна Паленчук, індійський локейшн гуру Натараджан Раджі, голова Харківської обласної ради та президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» Сергій Чернов.

Цього року в межах фестивалю вдруге відбудеться Національний конкурс, а тема першого в історії Kharkiv MeetDocs Міжнародного конкурсу — «Україна очима світу» — присвячена 30-тій річниці незалежності України. Загалом організатори фестивалю отримали 283 заявки на участь з 17 країн світу, 42 з яких були відібрані для участі в конкурсних програмах фестивалю. Переможці будуть визначені в межах Міжнародного конкурсу (6 фільмів), Національного конкурсу (6 фільмів) та Конкурсу українського короткометражного незалежного кіно «Бардак» (30 фільмів).

Фестиваль проходить у гібридному форматі. Фільми конкурсних програм будуть доступні для перегляду з 27 по 29 вересня на сайті фестивалю meetdocsfestival.com безплатно за умови реєстрації, освітні події та покази фільмів позаконкурсної програми жителі Харкова зможуть відвідати особисто у харківському Promodo HUB. Там же 1 жовтня відбудуться показ фільму-закриття фестивалю «Із зав’язаними очима» режисера Тараса Дроня та церемонія нагородження, а вже 2 жовтня у Invite HUB глядачі у Харкові зможуть переглянути фільми-переможці фестивалю в офлайн-форматі.

Організатори фестивалю: Media Frontline e.V., ГО «Тинк Тенк Юкрейн».

Партнери фестивалю: ПотомуЧто, The Thursday Company GmbH.

Медіапартнери фестивалю: видання «Новое время», Kinowar, Detector.Media, «Тиждень», «Нове українське кіно», телеканал Simon, медіагрупа «Об’єктив», служба новин АТН, видання «Город Х», «Х1», Smart Media, Depo.Харків, Vgorode Харків, Gwara Media, Накипело.

419
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно