Відкрито реєстрацію на безоплатний курс креативних професій для молоді з інвалідністю від Сareer Hub

Відкрито реєстрацію на безоплатний курс креативних професій для молоді з інвалідністю від Сareer Hub

Платформа кар’єрних можливостей Career Hub ГО Центр “Розвиток КСВ” в межах програми USAID “Мріємо та діємо” продовжують реалізовувати безоплатний освітній курс “Career Hub Pro: Фриланс для молоді з інвалідністю 4.0”. Курс було започатковано на початку 2023 року. За цей період команда Career Hub реалізувала 3 навчальні програми та допомогла майже півтори сотні молодих людей з інвалідністю отримати нові знання, спробувати себе у фриланс-професіях та стати ближче на крок до фінансової незалежності під час війни. У 2023 році курс став призером міжнародного конкурсу інклюзивних проєктів ZeroProjectCall24 з поміж 523 поданих заявок з усього світу.

Програма курсу була розроблена з урахуванням потреб студентів та студенток, аби він був доступний кожній молодій людині, зокрема – заняття супроводжуються перекладом жестовою мовою та субтитруванням, а навчальні матеріали адаптовані для сприйняття людьми з порушеннями зору. Навчальна програма містить три напрями на вибір: копірайтинг, графічний дизайн та відеомонтаж і триває 2 місяці. Додатково студенти та студентки отримують знання з просування власних послуг у соціальних мережах, особливостей роботи на фрилансі та проходять тренінг з психологічної стійкості. Особливістю курсу 4.0 буде можливість для учасників та учасниць долучитися до менторської програми: за результатами фінального іспиту найбільш активні та вмотивовані випускники та випускниці зможуть продовжити своє навчання на 4-тижневому інтенсиві з професійного розвитку фрилансерів/ок, під час якого вони разом із менторами/ками працюватимуть над розширенням портфоліо, вдосконалення власних технічних навичок, спробують себе у виконанні перших замовлень, а також матимуть індивідуальні зустрічі з кар’єрними консультантами/ками.

Запуск проєкту став відповіддю на актуальні виклики українського ринку праці в умовах війни. За офіційними даними Міністерства соціальної політики, кількість людей з інвалідністю за півтора року війни збільшилася до 3 мільйонів осіб. Натомість здатність самостійного фінансового забезпечення такої категорії людей залишається обмеженою через складність працевлаштування у зв'язку зі станом здоров'я, браком робочих місць з належними умовами або відсутністю у кандидатів профільного досвіду. Саме тому ключове завдання курсу — надати молодим людям можливість професійно розвиватися у сферах, які мають попит та забезпечувати власну фінансову самостійність у гнучкому форматі. Навчальна програма дозволяє молодим людям за 2 місяці опанувати технічні навички, створити професійне портфоліо, опанувати базові навички роботи у сучасних цифрових професіях. Найбільш вмотивовані та активні студенти за результатами навчання зможуть взяти участь у менторській програмі, а також отримати досвід співпраці з замовниками.

В планах Career Hub CSR Ukraine реалізувати ще щонайменше дві навчальні програми, найближча з яких розпочнеться вже наприкінці лютого 2024 року, а подати заявку на участь можна вже зараз за цим посиланням. 

Цьогоріч відбудеться форум, на якому будуть присутні випускники-фрилансери всіх трьох вже реалізованих програм. Метою форуму стане обмін досвідом та формування сталої спільноти Career Hub Pro. 

280
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно