Вийшов альбом «Звуки Чорнобиля», в якому взяли участь «Вагоновожатые», GusGus, KAZKA, СТАСІК, BJARKI

Напередодні 26 квітня, до роковин аварії на ЧАЕС, вийшов альбом «Звуки Чорнобиля». Це міжнародний музичний проєкт, в якому взяли участь групи «Вагоновожаті», GusGus, KAZKA і ATOMIC SIMAO, а також музиканти СТАСІК, Сергій Міхалок (BRUTTO, «Ляпіс-98»), Олександр Чемеров ( «Димна суміш», The Gitas), KRUTЬ, Dub FX, Крістоф Етьє (TELEPOPMUSIK) і BJARKI.

Частиною кожної композиції в альбомі стали реальні звуки Чорнобиля, записані куратором «Звуки Чорнобиля» та автором проєкту ARTEFACT Валерієм Коршуновим ще в 2018 році. Це і тріскіт дозиметра, і скрип оглядового колеса в Прип’яті, і шум рудого лісу та інші характерні звуки Зони відчуження, які стали частиною пісень музикантів проєкту. Таким чином, кожна пісня містить аудіовідбиток Чорнобиля.

Першим до проєкту «Звуки Чорнобиля» приєдналися музиканти Крістоф Етьє з TELEPOPMUSIK і Dub FX. Після Коршунов запропонував попрацювати з темою Чорнобильської катастрофи і українським артистам.

За словами Коршунова, йому хотілося за допомогою музикантів, як лідерів думок, актуалізувати тему Чорнобиля, показати, «що він не зник, він серед нас і про це місце не можна забувати».

Наша зона відчуження стала зоною забуття. В Японії її, наприклад, називають зоною відселення, що говорить про те, що японці ще збираються битися за неї і повернутися туди. Ми ж використовуємо "відчуження", що тільки сприяє зникненню Чорнобиля з пам'яті українців.

Валерій Коршунов

«Звуки Чорнобиля» також видадуть у вигляді колекційної вініл-платівки з AR-технологією доданої реальності. За допомогою додатка Chornobyl App слухачам відкриється унікальний контент з обкладинки платівки: відео, особисті спогади та враження артистів від участі у проєкті.


Джерело: «Звуки Чорнобиля», DTF MAGAZINE.

584
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно