Вийшов офіційний трейлер документального екшну "Байконур. Вторгнення" режисера Ангела Ангелова

У міжнародний день космонавтики DGTL RLGN та Insiders Project представили трейлер українського документального фільму "Байконур. Вторгнення" про ризиковане проникнення двох українців на засекречену територію російського космодрому Байконур.

Двоє дослідників з України, ризикуючи життям, потрапляють на засекречену територію космодрому Байконур, щоб на власні очі побачити запуск ракети "Союз". Їм не радили цього робити, адже на території космодрому Байконур діє законодавство РФ, де за "шпигунство і розголошення державної таємниці" в Росії можна потрапити у в’язницю на термін від 8 до 20 років. Проте українські екстремали вирішили ризикнути та зняли документальний екшн про свою подорож.

Для мене фільм "Байконур.Вторгнення" – це дослідження людської природи через призму неймовірної пригоди. А також це мрія. Мрія побачити та зафільмувати з нелегальної точки те, що не під силу кожному. Побачити на власні очі запуск справжньої ракети, дослідити радянські космічні кораблі та, звісно, відзняти документальне пригодницьке кіно.

Ангел Ангелов, режисер

Синопсис

Головний герой, дослідник Дмитро Громов, і оператор Ангел Ангелов вирушають в небезпечну експедицію: вони мають подолати 50 кілометрів дикої пустелі, щоб потрапити на космодром Байконур та його законсервованих ангарів в яких стоять радянські космічні шатли Буран та Буря. Спека, зневоднення, голод, фізичне і психологічне виснаження – не єдині труднощі на шляху до Байконуру. Хлопці ризикують потрапити у в’язницю, якщо їх упіймають російські військові, адже на космодромі діє законодавство РФ. 

У таких надзвичайних обставинах головний герой виявляє нові сторони власної особистості: вразливість, страх, готовність відмовитися від своєї мети. Але азарт відкриття вмить затьмарює страх бути викритим. А дослідження закритого об'єкта перетворюється на пізнання самого себе. Космодром Байконур – легендарний військовий об’єкт. Перший і найбільший космодром у світі, він також став одним із символів космічного протистояння СРСР і США часів "холодної війни".

Фільм також розповість історію космічної програми "Енергія-Буран", яка популяризувалась у СРСР і давала його громадянам підстави для гордості, та водночас покаже її зворотний бік – адже це була також небезпечна зброя, єдиним призначенням якої було знищення людей на іншому боці планети.

Міжнародна прем’єра фільму відбулася 10 квітня 2021 року на XIV міжнародному кінофестивалі документального кіно "Артдокфест", де стрічка брала участь в основному конкурсі кінофестивалю.

Світова прем’єра фільму "Байконур. Вторгнення" відбулася у жовтні 2020 року у рамках 4-го кінофестивалю Kharkiv MeetDocs. Стрічка потрапила у Національний конкурс повнометражних документальних фільмів і отримала Гран-прі глядацьких симпатій, встановивши рекорд переглядів.

***

"Байконур. Вторгнення" – документальний повнометражний фільм, знятий кінокомпанією DGTL RLGN та творчим колективом Insiders Project. Постпродакшн фільму здійснено за підтримки Українського культурного фонду. Українським дистриб'ютором фільму став 86PROKAT. Креативний партнер – Fedoriv Agency.

Режисер-оператор: Ангел Ангелов

Автори ідеї та головний герой – Дмитро Громов

Продюсери – Микита Стрижевський, Ольга Бесхмельниціна, Віталій Шереметьєв

Звукорежисер – Артем Бабурін

Композитори – Артем Бабурін, Дмитро Авксентієв (Koloah)


Офіційна сторінка фільму: https://www.dgtlrlgn.com/bajkonur-vtorgnennya

Facebook: https://www.facebook.com/baikonurfilm

Instagram: https://www.instagram.com/baikonurfilm

Twitter: https://twitter.com/baikonurfilm

706
DGTL RLGN
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно