Вийшов український трейлер фільму "Парфенон"

Напередодні українського прокату ESSE Production House презентує український трейлер фільму "Парфенон" (aka "Стасіс") режисера Мантаса Кведаравічюса. Фільм виходить у спеціалізований прокат в Україні з 29 жовтня 2020.

Фільм базується на трирічному етнографічному дослідженні Мантаса Кведаравічюса в Афінах, Одесі та Стамбулі. Курди, суданці, українці, греки з цих місць - сквотів, таємних кафе, підземних мечетей, борделів, залишених заводів - та їх розповіді склали сюжет фільму. Головні герої - Гаріп, Софія, Ібрагім та Анна, а також кримінальна та любовна історія, що пов’язує їх у фільмі, ведуть нас крізь сьогоденне життя в кожному з цих міст.

Стрічка занурюється в околиці Заходу, досліджує межі наших тіл, наше серце, наш розум, щоб виявити наші географічні та історичні, фізичні та емоційні зв'язки; шукає наші спогади, страхи та, можливо, наші надії. Ми говоримо "наші", бо протягом фільму його персонажі, які апріорі віддалені від нас, стають глибоко знайомими.

Синопсис:

У дешевому борделі біля підніжжя афінської фортеці, чоловік пригадує вражаючі події свого життя. Його пошуки любові та слави багато хто переказує і проживає: повія з непоправним минулим, гангстер, якого переслідують нещастя, іконописиця, яка не має віри. В одній з тих історій чоловік знаходить своє багатство, в інший - він стає пророком-блукачем, у ще іншій - він повертається додому до своєї дружини. Спогади зраджують його, але він точно знає, що в одному з цих життів його буде вбито.

Фільм є спільним виробництвом Литви, України та Франції. Основною виробничою компанією є Студія Уляна Кім (Уляна Кім), яка працює у спільному виробництві з українською ESSE Production House (Віталій Шереметьєв та Наталія Лібет) та французькою – Rouge International (Жюлі Ґайє, Антон Сенаой та Надія Турінцєв), а також власною виробничою компанією Кведаравічюса - Extimacy Films.

Зйомки фільму відбувались в Україні, Греції, Туреччині, Уганді та Литві, і на всіх етапах його виробництва працювали українські спеціалісти. Так, оператором-постановником фільму разом із Мантасом є В’ячеслав Цвєтков, художником-постановником Юрій Григорович, звукоінженером -- Андрій Нідзельський, кастинг-директором – Алла Самойленко. Також, над фільмом працювали режисерка монтажу Дуня Січйов (Іній, 2017), звукорежисер Роберт Вокер (The Works and Days (of Tayoko Shiojiri in the Shiotani Basin), 2020) та звукодизайнер Ніколас Бекер (Arrival, 2016 та Gravity, 2013).

Головні ролі виконують Рита Бурковська та Ганна Білоброва, Мехді Мохаммед та Гарип Оздем. Ми присвятили нашу українську прем’єру на фестивалі "Молодість" Гарипу, який загинув у Берліні літом 2019 року.

В Україні фільм "Парфенон" отримав фінансову підтримку Державного агентства України з питань кіно.

Додаткова інформація:

Мантас Кведаравічюс (Литва) — кінорежисер та академік, царина інтересів якого - небуття, матеріальність і тіло в його перформативних та політичних проявах. Він має ступінь доктора філософії у соціальній антропології Кембріджського Університету та зараз працює в Університеті Вільнюса. Його документальні фільми — "Барзах" (2011) і "Маріуполіс" (2016) мали прем’єру та отримали багато нагород на кінофестивалях Berlinale, Busan, Hong-Kong, Nyon Visions du Réel. Фільм "Парфенон" є продовженням його документальної роботи, ігрова кіно-вигадка.

ESSE Production House (Україна) — кіно-виробнича компанія повного циклу. З 1991 року компанія зняла більш ніж 800 рекламних роликів, корпоративних і рекламних відео, а також – художніх фільмів для провідних міжнародних і українських замовників. Робота компанії була відзначена багаточисельними нагородами та номінаціями, зокрема – номінацією на премію Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук / Academy Award® у 2010 році за короткометражний фільм "Двері" продюсерської компанії Октагон Фільмс Лімітед (Ірландія).

Короткометражний фільм "Анна", 2019 режисера Декеля Беренсона, що був знятий ESSE Production House у спів-виробництві з Великобританією та Ізраїлем, мав світову прем’єру в конкурсі короткого метру 72-го Канського кінофестивалю (72nd Festival de Cannes), та отримав нагороду British Independent Film Awards за найкращий короткий метр 2019 року. Наразі, кіно-виробнича компанія знімає повнометражний ігровий фільм "Стоп-Земля" режисерки Катерини Горностай. 


1078
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно