Випускниці Projector запускають серію інтерактивних інтерв‘ю «Into» про унікальність творчого досвіду

Випускниці школи Projector Аліна Борисова (Visual Communications Professium) та Ліна-Марія Шлапак (Speculative design) запустили онлайн-зін «Into», в якому публікуватимуть інтерактивні інтерв’ю з представниками креативних та творчих індустрій в Україні. В інтерв’ю дівчата експерементують, розпитують про особистий творчий шлях спроб та помилок.

Дівчата вирішили створити онлайн-зін, адже помітили, що в творчій індустрії бракує особистих інтерв'ю, в яких герої розповідали б про свій особистий шлях формування, про свою ідентичність та особливості. Цей проєкт вони називають архівом творчого досвіду.

Своєю місією дизайнерки вбачають донести, що найголовніше у людині це її досвід та унікальний шлях. Лише власна ідентичність з усіма помилками і неідеальностями вирізняє нас з-поміж інших.

Уже зараз на сторінці зіну можна прочитати інтерв’ю із Нонною Старущенко та Глібом Капоріковим, засновниками брендингової агенції LLIWELL; інтердисциплінарною художницею з Берліна Anfi Sa; шрифтовим дизайнером Іваном Цанко. Наступною з’явиться розмова з дизайнеркою з Banda Сніжаною Чернецькою.

Під час інтерв'ю з Нонною Старущенко та Глібом Капоріковим

На старті проєкту авторки поспілкувалися з дизайнерами, а надалі в списку — розмови з режисерами, копірайтерами, ілюстраторами та відеографами. Основний критерій, за яким авторки обирають співрозмовника — це очевидна потужна пристрасть героїв до власної справи.

«Ми вважаємо, що все варто робити з любов’ю. І тільки такі проєкти торкають серця клієнтів та журі. Тому ми говоримо з креативниками про те, що вплинуло на їхній шлях, досліджуємо, як особисте відображається у роботі, відкриваємо людей для себе і ділимося власними інсайтами з читачами», — розповідають Аліна та Ліна-Марія

Під час розмови з Іваном Цанко

Для кожного інтерв’ю авторки розробили спеціальний інтерактив: «Ми приходимо на відверту розмову і за допомогою інтерактиву стаємо учасниками однієї гри, що допомагає розкривати героїв глибше. Для кожного співрозмовника ми підбираємо свій особливий інтерактив. Це може бути взаємодія з кольорами та плямами, створення композицій чи букв, фотографії».

Дівчата самостійно оформили айдентику для онлайн-зіна. Вона базується на характеристиках любові, зображених графічно та окремому леттерингу для них. 

Для заголовків використали шрифт CSTM Experemetal від студії Type tomorrow. 


829
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно