Visa та Ощадбанк разом із Havas Engage показали, як перетворити смартфон на POS-термінал

В еру смартфонів та постпандемічну реальність більшість людей схильні мінімізувати соціальні контакти та кількість готівки. І через це іноді виникають труднощі з оплатою послуг чи товарів. Наприклад, на точках вуличної торгівлі, або ж у майстрів краси, де усі звикли до готівкового розрахунку через відсутність терміналів.

Саме для підприємців малого та середнього бізнесу Visa та Ощадбанк запустили сервіс ОщадPay, що перетворює звичайний смартфон на POS-термінал. А команда Havas Engage створила серію роликів для соціальних мереж, які пояснили принцип дії та переваги нової технології. За основу історій взяли ситуації, у яких герої надають послуги чи продають товари, а платежі приймають на свій телефон. Клієнти героїв — молоді люди, які звикли розраховуватися телефонами й годинниками та майже ніколи готівкою. Через це вони іноді не можуть придбати свіжий аспарагус на базарі, сплатити за послуги у сфері обслуговування, або шукають у кого розміняти гроші, бо в кур’єра немає здачі.

«ОщадPAY – інновація на ринку платежів, тож для нас було принципово важливо, щоб комунікація була простою, зрозумілою та запам’ятовувалася з першого погляду. Кожен ролик пояснює переваги сервісу коротким меседжем: тапай за мобільність, тапай за зручність, тапай за майбутнє. Це не перший наш спільний проект з Havas Engage, тому ми надали команді високий ступінь свободи у баченні того, як повинен виглядати кінцевий результат», — коментує Катерина Дубина, директор департаменту маркетингу Ощадбанку.

Цей кейс — особливий для команди, адже всі 3 ролики відзняли на території офісу Havas Creative Group Ukraine, до якої входить агентство Havas Engage. Це дозволило оптимізувати бюджет продакшену та реалізувати проєкт у мінімальні терміни. В одному з кабінетів влаштували кабінет манікюру, на терасі побудували імпровізований ярмарок, а перед входом до бізнес-центру знімали кур’єра служби доставки :) 

763
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно