Визначено переможця Startup World Cup Ukraine

Переможцем регіонального відбору Startup World Cup став стартап Kray Technologies — команда отримала можливість поїхати на Великий фінал конкурсу у Кремнієву долину і позмагатися за головний приз 1 000 000 доларів.

Національний фінал відбувся 22 грудня у КВЦ «Парковий». За право вперше офіційно представити Україну на Кубку світу серед стартапів змагалися 12 українських команд з різних галузей — MedTech, ШІ, IoТ, інженерні рішення та ін. (повний перелік стартапів-учасників можна переглянути тут). Серед них члени журі обрали компанію Kray.

Kray Technologies — це автоматичні безпілотники для внесення засобів захисту і підживлення рослин з індустріальною продуктивністю до 470 гектарів за день. Як запевняють розробники, використання їхньої технології зменшує вартість обробки полів на 90% (до $2/Га на ринку США) та обіцяє фермеру приріст врожайності на 20-40%.

На підготовку до Великого фіналу Startup World Cup у Кремнівій долині (США), де за головний приз в 1 000 000 доларів змагатимуться стартапи з понад 50 країн світу, команда Kray матиме 11 місяців. Глобальний пітч-конкурс мав відбутися 19-21 травня 2021 року, утім, через пандемію коронавірусу, фінал перенесли на листопад 2021-го. Як пояснили організатори Startup World Cup — представники міжнародної венчурної компанії Pegasus Tech Ventures (США) — таке рішення ухвалили з міркувань безпеки учасників.

616
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно