Визначено стартапи, що отримають державне грантове фінансування у розмірі 50 000 доларів від Українського фонду стартапів

3 жовтня Український фонд стартапів провів тринадцятий Pitch Day. Захід відбувся у офлайн форматі на території інноваційного парку UNIT.City. Із презентаціями (пітчами) виступило 10 стартапів. Всі з них на етапі seed (претендують на державне грантове фінансування у розмірі 50 000 доларів кожен).

«Ще декілька років тому якщо й говорили що треба змінювати цифрову та IT-cферу, то тільки в бізнес-колах. Пройшов час і з’явилася невелика команда людей, яка вперше написала digital agenda України – таку собі дорожню мапу дій, які потрібно зробити державі, щоб цифровізуватися, стати більш розвинутою в цифровій економіці. Потім ентузіасти писали стратегії розвитку інноваційної економіки. І ось нарешті це почало втілюватися в життя, так з’явилося Міністерство цифрової економіки з питань цифрової трансформації. 

Стартапи є однією з найважливіших складових: ви створюєте не просто продукти, це продукти з високою доданою вартістю, тож ви створюєте майбутнє України! Ми прагнемо щоб інновації в сфері IT перетворили нашу ресурсну економіку у високотехнологічну. Флагманським проектом нашого комітету та Мінцифри є «Дія Сity», перевагами якого є особливий режим оподаткування, а саме знижені податки на фонд оплати праці, знижені відсотки на податок на прибуток, спрощені умови для працевлаштування співробітників, захист від неправомірних дій правоохоронних органів. Ми прагнемо створити максимально комфортні умови не тільки для українських компаній, але і зарубіжних. Ми хочемо, щоб успішні компанії залишалися в Україні, щоб тут реєструвалися права інтелектуальної власності і щоб тут зростали єдинороги, а Україна ставала високотехнологічною!» — Єгор Чернєв, заступник Голови комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.

Основними критеріями оцінки проектів на стадії seed є: команда, ринок, продукт, доцільність фінансування, стратегія. В кожній категорії максимум — 5 балів (сумарно максимум 25). Прохідний бал для рекомендації Наглядовій раді щодо надання гранту складає 15 балів. Фінальні результати оцінювання виглядають таким чином:

За результатами оцінок Конкурсної комісії було сформовано наступний рейтинговий список стартапів (від найвищого балу до найнижчого, а жирним виділені переможці):

  • Outloud.ai. Платформа, що дозволяє компаніям в сфері гостинності автоматизувати голосові комунікації з клієнтами використовуючи штучний інтелект.
  • Esper Bionics. Esper Bionics розробляє біонічний протез руки нового покоління та хмарну платформу як сервіс, що навчає протези звичкам користувача, покращуючи керування.
  • IGnation. Веб-додаток для органічного розвитку та монетизації профайлів в соціальних мережах.
  • Erudito. Мобільний додаток, який перетворює навчання у молодшій школі на гру.
  • WheelKinetic. Революційний компактний скутер для міста. Ваш персональний помічник, який завжди можна взяти з собою, і скористатися ним саме тоді коли він потрібен.
  • xOffice. Технологічна платформа (PropTech маркетплейс) для прямої оренди офісної нерухомості, що керує процесом оренди та купівлі від заявки до угоди. Завдяки сучасній технології безпечного обміну контактами, ми надаємо можливість орендарям напряму взаємодіяти з власниками приміщень, швидко обирати приміщення та легко входити в процес оренди.
  • MAFIN. Інструмент контролю і масштабування для малого і середнього бізнесу в який включені всі необхідні функції з управління бізнесом.
  • MeteoControl. Іншур тек компанія, яка допомагає аграріям та іншому бізнесу страхувати погодні умови за допомогою супутникових метеоданих.
  • Reelly.io. Digital платформа, що допомагає знайти ефективного та відповідального ріелтора, під свої цілі в будь якій точці світу. Бізнес модель – market network.
  • Apiway. Платформа-маркетплейс софтів, де ви можете обрати софт, а потім безкоштовно налаштувати безліч інтеграцій між цими хмарними софтами без програміста, в два кліка.

Джерело: Український фонд стартапів

668
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно