Вхід вільний: на виставці "Чорнобиль. Подорож" відбудеться показ стрічки «Мі-кро-фон!»

У четвер, 8 липня, о 19:00 на мультимедійній виставці «Чорнобиль. Подорож» у київському експоцентрі ВДНГ відбудеться показ фільму «Мі-кро-фон!» режисера Георгія ШкляревськогоПісля перегляду — дискусія з українським кінокритиком Андрієм Алферовим.

Картина знята у репортажному жанрі та багато в чому символічна. Її назва – «Мі-кро-фон!» – передає потяг до демократизації медійної сфери загалом і орієнтації на право голосу для кожного радянського громадянина. 

З назвою фільму пов'язаний цікавий епізод, коли одному з активістів під час акції протесту у Києві вимкнули мікрофон. Публіка натомість здійняла ще більший гвалт, почавши скандувати «мі-кро-фон!». Цей жест яскраво проілюстрував обурення народу діями Радянської системи і його вимогу врешті розкрити правду про радіаційний фон постраждалих під час аварії на ЧАЕС територій.

Фільм вийшов у світ через 2 роки після катастрофи – у 1988 році. Вже у 1989 році він отримав нагороду FIPRESCI в німецькому Оберхаузені, а в 1990 році – Головну нагороду на Filmfest Freiburg.

Вхід на показ та виставку вільний за попередньою реєстрацією.

Слідкувати за розкладом показів можна на Instagram-сторінці chornobyl.journey. Виставка працює до 15 липня з вт по нд з 10:00 до 20:00 з дотриманням температурного скринінгу і маскового режиму.

Довідка

Виставка «Чорнобиль. Подорож» створена за ініціативи Офісу Президента України Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України разом із ДАЗВ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Проєкт втілено за підтримки партнерів: Епіцентр, VISA, ПУМБ, Metinvest і технічного партнеру Samsung.

840
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно