Вхід вільний: у кінозалі виставки «Чорнобиль. Подорож» проведуть лекцію «Тарковський і Чорнобиль. Передчуття»

У четвер, 15 липня, о 19:00 кінокритик Андрій Алферов проведе спеціальну лекцію «Тарковський і Чорнобиль. Передчуття» у кінозалі виставки «Чорнобиль. Подорож».

1986-й приніс Чорнобиль, а також забрав Андрія Тарковського: великий режисер пішов під завісу цього страшного, багатого на катастрофи, року.

Тарковський передбачив майбутню трагедію – спершу в «Сталкері», фактично підготувавши всіх до феномену Зони, а згодом у своєму лебединому «Жертвопринесенні», головний герой якого напередодні неназваної катастрофи у відчаї звертається до Бога, пропонуючи принести у жертву все, що у нього є і що він любить, лише б зберегти світ від трагедії.

На відміну від сотень режисерів, які документували сторінки катастрофи, які рефлексували її наслідки для людини і людства, Тарковський дав відповіді на питання, які людство до того моменту ще не поставило.

Під час лекції слухачі побачать найцікавіші епізоди з фільмів та дізнаються, як «Сталкер» і «Жертвопринесення» анонсують майбутній Чорнобиль, і що спільного з вибухом на АЕС і відходом режисера. 

Вхід вільний за попередньою реєстрацією

Довідка

Виставка "Чорнобиль. Подорож" працює до 15 липня з 10:00 до 20:00 з дотриманням температурного скринінгу і маскового режиму.

Проект створений за ініціативи Офісу Президента України Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України разом із ДАЗВ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Партнери: Епіцентр, Visa, Metinvest, ПУМБ.

507
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно