Вперше в Україні: проєкт про минуле та сьогодення дівчат в IT

22 квітня відзначається День дівчат в IT. Реагувати на цю інформацію можна по-різному: ось, наприклад, спеціалісти з BAKOTECH випустили на YouTube-каналі невеликий спецпроєкт про роль жінок у галузі. Питання вперше піднімається в Україні як самостійна тема, а не теза будь-якої іншої проблематики.

Формат проєкту — міні-інтерв'ю. Щоб розкрити тему з перших вуст, запросили героїнь з числа співробітниць BAKOTECH і представниць українського IT. Дівчата розповідали про вразивших їх жінок, які стояли біля витоків світового IT, а також ділилися власними історіями.  

У проєкті взяли участь:

  • Євгенія Клепа — Executive Director, 1991 Open Data Incubator
  • Інна Калініна — PR Team Lead, ЛІГА:ЗАКОН.
  • Вірослава Новосильна — CEO & Founder SLOVA Tech PR/Co-Founder WTECH.
  • Ольга Осадча — Information Security Engineer (PANW), BAKOTECH.
  • Марія Куренкова — Project Marketing Manager, BAKOTECH.
  • Євгенія Асауленко — Enterprise Sales Manager, BAKOTECH.
Я вірю, що найголовніше — це, з одного боку, завжди ділитися своїм досвідом і знаннями, бути ментором для дівчат, яким потрібно допомогти в кар'єрі, розвитку і зрозуміти, що є куди розвиватись. З іншого боку, кожній з нас потрібні рольові моделі. Коли ми думаємо, що не зможемо щось зробити, потрібно згадувати тих, хто зміг. Тих дівчат, які створили інтернет, Wi-Fi і перший код. Тому проєкт дійсно цікавий, він вчить тому, що завжди є на кого глянути і на кого рівнятися. Не забувайте, що ми завжди повинні підтримувати один одного.

Вірослава Новосильна, CEO & Founder SLOVA Tech PR/Сo-Founder WTECH

Філософія і посил проєкту

Ні слова про дискримінацію — один з важливих принципів, на якому ґрунтується подача проєкту. BAKOTECH не намагався руйнувати стереотипи, обеззброювати скептиків і створювати якийсь новий фемінізм з приставкою «кібер». Ігнорувати проблему не варто, але завдання проєкту інше, засноване на позитивному месседжі: дівчата завжди були частиною IT і є нею досі.

У BAKOTECH працює багато дівчат на різних позиціях. Компанія давно існує в реальності, неподільній на співробітників і співробітниць, де всіх оцінюють за професійними якостями. Ми були впевнені, що подібні приклади не рідкість і в інших компаніях, і не помилилися. Тепер ми просто хочемо цим поділитися. 

Андрій Дзюба, Marketing Team Lead, BAKOTECH


985
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно