Як e-commerce бренди в Україні використовують інфлюенс маркетинг – дослідження HypeAuditor і dentsu Ukraine

Комунікаційна група dentsu Ukraine та HypeAuditor проаналізували активність гравців українського e-commerce ринку, щоб з'ясувати, хто найефективніше працює з інфлюенсерами.

Новий інструмент Market Landscape дозволяє отримати доступ до повної аналітики influence marketing кампаній брендів в Instagram, включаючи глибокий аналіз залученості, охоплення, вартості рекции, якості інфлюенсера та його аудиторії.

В рамках дослідження проаналізували акаунти 10 компаній: rozetkaua, olx_ukraine, zakaz.ua, shafaua, allo, zakupka.ua, _izi.ua_, kasta.ua, www_f_ua, epicentr_ua. Кожному бренду зі списку було присвоєно кілька балів, які відображають ефективність, охоплення і видимість постів інфлюенсерів зі згадкою про них протягом трьох місяців з 1 жовтня 2020 до 1 січня 2021.

Впевнене перше місце займає Rozetka, як за охопленням постів, так і за їх ефективністю. За три місяці 87 insta-інфлюенсерів зробили 138 постів зі згадкою про аккаунт бренда і загальним охопленням публікацій понад 2 млн осіб. Середній ER постів склав 3.92%.

Такий результат, зокрема, досягнуто завдяки спільному просуванню @rozetkaua і @visaua_official. При аналізі було виявлено десятки постів, де інфлюенсери рекомендують купити подарунок зі списку малих українських брендів на новорічному маркетплейсі Rozetka та Visa.

На другому і третьому місці опинилися Епіцентр і Allo. Пости в Instagram зі згадкою @epicentr_ua побачили 997К людей у 55 постах від 44 інфлюенсерів. Про сервіс та продукти @allo розповідали 17 лідерів думок, чиї публікації бачили 197К користувачів. У грудні 2020 у сторінки виріс трафік в основному завдяки новині про загадкові моноліти, які виявилися рекламною кампанією нового сервісу з доставки Алло.

Решта брендів поки що істотно відірвалися від лідерів. Це говорить про те, що influence маркетинг серед e-commerce брендів тільки починає розвиватися в Україні. Проте, найближчим часом ми побачимо, що компанії будуть переходити від разових колаборацій з блогерами до системної співпраці, приділяючи цьому методу просування належну увагу поряд з контекстною та медійною рекламою.

«Взаємодію з лідерами думок та інтеграцію брендів у їх проекти ми давно не розглядаємо як щось нове, хоча для більшості категорій цей інструмент – поки за межею медіасплітів. Зрозуміло, що e-commerce – одна з категорій-піонерів, які почали використовувати цей інструмент, адже модель їх бізнесу дозволяє тут і зараз оцінити конверсію за кожним проектом з інфлюенсерами. Для категорій рекламодавців, які не можуть оперативно оцифровувати вплив подібних кампаній, важливо приводити ці інструменти до єдиних метрик із традиційними медіаканалами, інтегрувати їх в крос-канальні спліти, виводити вклад цих рішень в медійні КРІ. Саме тому dentsu Ukraine та HypeAuditor з такою цікавістю працюють над систематизацією даних за цим напрямком»,

 – коментує Володимир Фризюк, New Business Director dentsu Ukraine.

З повним звітом HypeAuditor можна ознайомитися за посиланням.

818
dentsu Ukraine
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно