Як фармацевтиці надати людське обличчя? ACINO та ISOBAR знають відповідь

Що ховається всередині упаковки пробіотиків? Роки досліджень, мільярдні колонії культур і, звісно, користь для того, хто тримає її в руках.

ISOBAR Ukraine та ACINO в Україні створили новий зовнішній вигляд для пробіотичного комплексу Оптілакт. Основним завданням від ACINO було диференціювати зовнішній вигляд продукту за віковою та складовою категоріями, а також освіжити звичне фармацевтичне пакування. Це зарядило команду ISOBAR на креатив. Так і була створена нова концепція дизайну.

«На певному етапі ми зрозуміли, що клієнтам складно з першого погляду побачити різницю між формами випуску. Оскільки в аптеці все відбувається швидко, наша задача зробити так, щоб провізор не витрачав зайвого часу на пошук потрібного продукту, а споживач – отримав максимально якісне та комфорте обслуговування в аптеці.
Також хотілось мати дизайн, що виділяється на полиці серед дуже конкурентної категорії, а також тішив око споживача. Ми вдячні нашим партнерам з Isobar за запропоноване альтернативне бачення дизайну упаковки Оптілакт, над яким ми вже активно працювали з командою. Саме концепція Isobar була підтримана та втілена у життя. І сьогодні ми з командою вже не уявляємо візуалізацію упаковки Оптілакту інакше»,

 – прокоментувала Маша Простакова, менеджер з препарату Оптілакт компанії ACINO в Україні.

В дизайні виводиться на перший план те, що всередині, тобто уявлення про культури всередині саше, їхні біонічні форми, середовище існування і колір. Тут, як і в житті, внутрішній світ важить більше. Також важливо було зберегти частину навігації з минулого пакування і диференціювати усю лінійку по віку. Таким чином, яскравість кольору формується відповідно до зростання віку аудиторії.

Герої трьох варіантів пакування теж відповідні: немовля для найменших, пара дітей і двоє дорослих.


«Створюючи це пакування, ми хотіли зробити щось не дуже аптечне. Те, що могло б впасти в око, і навіть змусити трохи замилуватись. Ми буквально зробили скріншоти сторінок електронних аптек і застосували наші рішення на них, тестували і навіть проводили невеликі опитування. На перших презентаціях ми зібрали ілюстрації веселих органів і мікробів, які потім перетворили у повторюваний візерунок. Вони безпосередньо повпливали і на дизайн людяних символів. Наша команда – фанати пробіотиків, тому ми хотіли зробити відповідальний вклад в те, що робить наш організм кращим»,

 – прокоментувала Олександра Байдікова, Client Service Director компанії ISOBAR Ukraine.

Лише такий синергічний підхід у роботі двох команд з різних галузей: фармацевтика та маркетингові комунікації, які поділяють основну місію та спільні цінності, здатен створити оригінальне рішення, що базується на взаємній довірі та загальних інтересах суспільства.

748
dentsu Ukraine
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно