Видавництво ArtHuss надрукувало книгу «Як знімати неймовірні пейзажі»

Видавництво ArtHuss надрукувало заключну частину трилогії британського фотографа Генрі Керола «Як знімати неймовірні…», що фокусується на пейзажах та світлинах місць.

«Як знімати неймовірні пейзажі» ― ідеальний ресурс для новачків або менш досвідчених фотографів, книга добре структурована, охоплює основи фотографії та персональні спостереження автора Генрі Керола, який є професійним фотографом та викладачем одних із найкращих фотокурсів Британії. На прикладі робіт відомих фотографів, таких як Анрі Картьє-Брессон, Ансель Адамс, Доротея Ланге та Роберт Капа, автор пояснює, як працюють правила композиції, кольору, кадрування. Та чому ці правила інколи можна порушувати. У книзі розглядаються п’ять тем: композиція, експозиція, світло, маніпуляція та локація. Кожна сторінка охоплює певне поняття, що допомагає краще зрозуміти і закріпити тему. Більшість понять проілюстровано фотографіями.

Генрі Керол обговорює очевидні і більш глибокі спостереження за темою. Наприклад, він розмірковує про первинну потребу в порядку та просту красу симетрії. Він також зауважує, що симетрія — це не композиція зображення, як чорнильна пляма, а створення загального відчуття гармонії та рівноваги. Він зазначає, що дрібниці, які привертають нашу увагу до фотографії, можуть впливати на симетрію, але не порушувати відчуття рівноваги (не настільки очевидно). Чудова фотографія Алкана Хасана ілюструє його думку. Ця книга має сподобатися різним типам читачів, як-от тим, хто має багато часу і читає від початку до кінця, і тим, хто вважає за краще читати одну або дві концепції одночасно. Для тих, хто взагалі не любить читати, ви можете подивитись на описове речення, виділене жирним шрифтом посередині сторінки, і переглянути фотографію навпроти. Або ви можете просто подивитися на фотографії, що надихають.

Фотографка Сюзан Канфер ділиться враженнями про книгу: «Хотілося би, щоб у мене була така книга, коли я тільки починала. Це швидко вивело б мене на світлові роки вперед у процесі навчання. Проте книга сподобалася мені як досвідченій фотографці теж. Мені подобається час від часу оновлювати своє розуміння основ фотографії, бо я ніколи не знаю, коли зможу дізнатися щось нове… Мені особливо сподобався його розділ «Бачити», у якому висловив думку про те, що “пересічні фотографи імітують красу. Великі фотографи створюють власну“».

Особливістю українського видання книги «Як знімати неймовірні пейзажі» є те, що видавництво провело відкритий конкурс фото, яке опиниться на обкладинці. Переможця обрала редакція, на основі єдиної світлини, якою поділилися фотографи. Переміг фотограф Євген Самученко з мінімалістичною світлиною в рожевих тонах, він описує свою роботу так: «Світлина знята у Одесі. Це 2 залізних замерзлих стовпчика покритих льодом. Для того, щоб "заспокоїти" морську воду я використовував довгу витримку, та ND фільтр. Як я вже казав, ця світлина переможець та фіналіст декількох фотоконкурсів, має декілька нагород: декілька дипломів салонів, стрічки FIAP та інше». Знімок також експонувався на друкованих виставках у Нью-Йорку. У 2021 році світлина була опублікована у виданнях The Times, The Guardians, а у 2022 році це фото експонувалося в британському музеї MEEA (Museum of East Asian Art). А тепер буде на обкладинці книги «Як знімати неймовірні пейзажі».

«Як знімати неймовірні пейзажі» можна придбати на сайті видавництва ArtHuss.

Попередні книги серії також пов’язані з українськими реаліями, на обкладинці книги «Як знімати неймовірні портрети» ― це портрет Анастасії Тихої, яка евакуювала собак з інвалідністю з Ірпеня на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Автор фото ― Крістофер Оккіконе. А для обкладинки «Як знімати неймовірні фотографії» видавництво ArtHuss обрали 2 альтернативні зображення: човен у спокійній атмосфері біля води або ж яскравий жовтий автобус на геометричному тлі ― це знімки відомого українського арт-фотографа Дмитра Богачука.


  • Отримайте гарантовану знижку 15% на сайті видавництва ArtHuss за промокодом «cases»
837
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно