Японський конгломерат Hitachi купує GlobalLogic

Японський конгломерат Hitachi оголосив про свій план придбати компанію GlobalLogic, у якої майже 6 тисяч спеціалістів в Україні. Вартість угоди складає 9,6 млрд доларів.

Угода укладена між Hitachi Global Digital Holdings Corporation та GlobalLogic Worldwide Holdings, Inc., материнською компанією GlobalLogic. Процес передачі планують завершити до кінця липня 2021 року. Очікується, що це стане найбільшим придбанням Hitachi.

GlobalLogic — міжнародна ІТ-компанія з головним офісом в Сан-Хосе, Каліфорнія. Український центр розробки програмного забезпечення GlobalLogic — одна з найбільших ІТ-компаній України, в якій працює майже 6 тисяч спеціалістів у офісах в Києві, Харкові, Львові й Миколаєві.

У конгломерат Hitachi входить понад 1100 компаній, які працюють у різних сферах від електроніки та машинобудування до фінансів і страхування.

Завдяки цій угоді японська компанія планує посилити свою експертизу в IT-секторі та скоротити непріоритетні напрями діяльності. Тошіакі Токунага, віцепрезидент Hitachi, підкреслює, що, крім технологічних переваг, для них цінний досвід GlobalLogic з клієнтами поза межами Японії у сферах машинобудування та охорони здоров’я.

Hitachi планує викупити всі акції в акціонерів GlobalLogic та передати компанію під управління Hitachi Global Digital Holdings, яка курує діяльність компанії в США.

На фондовому ринку новини сприйняли неоднозначно — в середу ціна акцій Hitachi в Токіо впала більш ніж на 7%. Але угода вже приносить користь для Hitachi: очікується значне зростання продажів, а коефіцієнт прибутковості IT-проєктів у компанії вже становить понад 10% — більше, ніж будь-яких інших.

Усі компанії нині використовують цифрові технології, щоб залучити більше клієнтів, збільшити прибутки, підвищити якість життя людей. Ми маємо неймовірну можливість допомогти їм це зробити разом з Hitachi. Об’єднавши наші навички, технології, досвід роботи на ринку, ми принесемо більше цінності для клієнтів, які хочуть трансформувати свій бізнес.

Президент і генеральний директор GlobalLogic Шашант Саманк


Джерело: DOU.

914
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно